Rekurzeme.lv ARHĪVS

Štrombergs izcīnījis zelta medaļu pasaules BMX čempionātā

Diena.lv, portāls

2010. gada 1. augusts 10:38

229
Štrombergs izcīnījis zelta medaļu pasaules BMX čempionātā

Latvijas BMX braucējs, olimpiskais čempions Māris Štrombergs izcīnījis zelta medaļu Dienvidāfrikā notiekošajā pasaules čempionātā elites grupā. Junioru grupā otro vietu un pasaules čempionāta sudraba medaļu izcīnīja Kristers Lejiņš.

Elites grupas ceturtdaļfinālā Māris Štrombergs un Artūrs Matisons startēja vienā braucienā – Māris svinēja uzvaru, bet Artūrs diemžēl palika piektais un pusfinālam nekvalificējās, liecina Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības informācija. Arī pusfinālā Štrombergs finišēja pirmais.

Pirmais viņš mērķi sasniedza arī finālā, otrās vietas ieguvēju mājinieku Sifiso Nhlapo apsteidzot par pussekundi. Pirms gada pasaules čempionātā Štrombergs ieņēma ceturto vietu, bet 2008.gadā bija kļuvis par pasaules čempionu.

Ceturtdaļfinālam elites grupā nespēja kvalificēties Rihards Veide, kurš visos trijos kvalifikācijas braucienos ieņēma sesto vietu.

Junioru grupā ceturtdaļfinālā Kristers Lejiņš ieņēma otro un Kristers Taims ceturto vietu, bet pusfinālā – attiecīgi otro un trešo vietu, kvalificējoties finālam. Izšķirošajā braucienā Lejiņš piekāpās vienīgi Silvēnam Andrē no Francijas, bet Taims piedzīvoja kritienu un finišēja septītais.

Elites grupā dāmām pusfinālā nespēja iekļūt Sandra Aleksejeva, kura kvalifikācijas braucienos trīsreiz ieņēma sesto vietu.

Jau ziņots, ka astoto vietu U-16 vecuma grupā izcīnīja Kristaps Vinters.