Rekurzeme.lv ARHĪVS

“Braucienam” ar Aizputes mazbānīti Liepājā liela piekrišana

Iluta Dreimane

2010. gada 31. jūlijs 13:08

1556
“Braucienam” ar Aizputes mazbānīti Liepājā liela piekrišana

Šodien Liepājas centrs ir Aizputes puses ļaužu pilns – pienākusi kārtējā sestdiena, kad sevi parāda kāds no bijušā Liepājas rajona novadiem.

No pulksten 11 ikviens, kurš atnāk uz Rožu laukumu, var “sēsties” improvizētā mazbānīša vagonā un tuvāk iepazīt Aizputi un Aizputes, Cīravas, Kalvenes, Kazdangas, Lažas pagastus. Dzelzceļa darbinieks, kura runas spējas nav sliktākas kā Imantam Ozolam, un pasažiere, kuras daiļais vaigs līdzinās pievilcīgajiem Intas Rudzītes vaibstiem, vilina visus “brauktgribētājus” droši doties ceļā.  

Klausītājus un skatītājus priecē bērnu un pieaugušo pašdarbības kolektīvi. Lielu sajūsmu pasākumā dažādu paaudžu apmeklētāju vidū raisa no Kalvenes zoodārza filiāles “Cīruļi” atvestie zvēri, par kuriem praktiski visu zina pastāstīt Andrejs Briņģis.

Jaunākā paaudze aktīvi iesaistās dažādās radošajās darbnīcās – zīmē, strādā ar koku, apglezno zīdu, filcē un dara vēl citas aizraujošas lietas. Tūrisma speciālisti interesentus mudina apmeklēt Aizputes novadu, dalot informatīvus materiālus, stāstot par interesantākajiem piedāvājumiem.

Tirdziņā ikviens var iegādāties skaistas un praktiskas lietas – pinumus, koka izstrādājumus, rotas, spilvenus, šalles un daudz ko citu. Arī burkšķošiem vēderiem pa Rožu laukumu nav jāklīst – var mieloties ar koču, pankūkām, sieru un citiem gardumiem, dažādiem dzērieniem.

Daudzi no apmeklētājiem teic, ka ieklīduši nejauši – gājuši garām un ieraudzījuši, ka kaut kas labs un interesants notiek. Kā pozitīvāko visi pārsvarā min to, ka nodarbi varot atrast ikviens, neatkarīgi no viņa vecuma.

29 gadus vecais Andris un 30 gadus vecais Ingus šodien pirmo reizi apmeklē kāda novada dienu Liepājā – jaunie liepājnieki teic, ka esot ļoti labi, ja tādā veidā var vairāk uzzināt par skaistām vietām Latvijā. Savukārt grobiņniece Inga bijusi arī uz citu novadu dienām Liepājā – viņa secina, ka visi centušies sevi parādīt no labākās puses, bijis interesanti.