Rekurzeme.lv ARHĪVS

Neikšāns/Dzirkals 31.vietā Somijas rallija pirmajā dienā

Diena.lv, portāls

2010. gada 30. jūlijs 10:38

221
Neikšāns/Dzirkals 31.vietā Somijas rallija pirmajā dienā

Ceturtdien Somijā, Jivaskilas apkārtnē, sācies pasaules autorallija čempionāta kārtējais posms Neste Oil Rally Finland, kurā startē divas LMT rallija komandas ekipāžas.

No 99 pirmo ātrumposmu veikušajām ekipāžām Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ieņēma 31., bet Māris Neikšāns/Raivis Jansons – 36.vietu absolūtajā vērtējumā. N4 klasē no 63 duetiem A.Neikšāna ekipāža ir 19., bet M.Neikšāna duets – 23.vietā.

Pirmā posma uzvarētājam absolūtajā vērtējumā Peteram Sulbergam Neikšāns/Dzirkals zaudēja 18,5 sekundeas, bet Neikšāns/Jansons – 21,9 sekundes.

N4 klasē 17 no pieteiktajām ekipāžām startē ar tehniski pārākajām Super 2000 automašīnām. Labākie no “klasiskās N4 klases” (pilnpiedziņas standarta automašīnas ar turbomotoru) – soma Juhas Salo ekipāža – ar desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution ieņēma tikai 10.vietu starp visām N4 mašīnām, turklāt Andi Neikšānu apsteidza tikai par 2,9 sekundēm, informēja LMT rallija komanda.

„Pirmajā dienā lieki neriskējām. Mēģinājām atrast savu braukšanas ritmu, jo īstās sacīkstes sākas tikai rīt. Kopumā ar savu sniegumu esmu apmierināts,” pirmo dienu komentēja Andis Neikšāns. “Rīt mūs sagaida īsts maratons – vadošajām ekipāžām rītdienas pirmā laika kontrole ir jau plkst.6.30 no rīta! Patlaban grūti prognozēt, uz ko varam cerēt – daudz ko vairāk varēsim pateikt tikai pēc rītdienas pirmajiem ātrumposmiem.”

Mārim Neikšānam pirmais ātrumposms negāja gludi: „Laikam vainīgs pirmsstarta stress. Jau pirmajos līkumos zaudējām pāris sekundes – startā sanāca nesaprašanās ar tiesnešiem, otrajā līkumā aizķērām iekšmalas akmeni, sabojājot balstiekārtu.

Nākamajā līkumā izslīdējām par daudz ārmalā. Pēc tam nomierinājāmies, un viss aizgāja labāk. Vērtējot rezultātus, esam apmierināti, tomēr zinām, ka ir vēl rezerve, varam pabraukt arī ātrāk!”