Rekurzeme.lv ARHĪVS

Aizputē notiek starptautisks čuguna mākslas simpozijs

Iluta Dreimane

2010. gada 29. jūlijs 16:06

1106
Aizputē notiek starptautisks čuguna mākslas simpozijs

Šonedēļ Aizputē risinās 7. Starptautiskais čuguna mākslas simpozijs. Piektdienas vakarā tas noslēgsies ar vizuāli iespaidīgu metāla un uguns šovu Tebras krastā, uz kuru aicināts ikviens interesents.


Kopš pagājušās svētdienas vakara vairāk nekā desmit mākslinieku rosās darbnīcu un rezidenču centrā “Serde”. Septīto reizi Latvijā notiek čuguna mākslas simpozijs, pastāsta kultūras pētniece un producente Signe Pucena.

Trīs reizes simpozijs noticis Liepājas Karostā, vēl arī Valkā un Rīgā, bet nu jau otro gadu pēc kārtas mākslinieki pulcējas Aizputē. Esot iecere, ka arī nākamgad tradīcija turpināsies. Baltijā šāds simpozijs ir vienīgais, tāpēc tam ir liela atsaucība, palepojas S. Pucena.

Čuguna skulptūru liešanai tiek izmantoti savu laiku nokalpojušie čuguna radiatori, kas tēlnieku rokās kļūst par neatkārtojamiem mākslas darbiem. Pēc liešanas skulptūras gan vēl jāapstrādā, tās nav uzreiz izstādāmas.

Mākslas darbi pēc simpozija pārsvarā paliks autoru īpašumā, viņi varēs tos izstādīt. Piemēram, pērn Aizputē tapušais darbs māksliniekam Edgaram Ošam palīdzējis tikt arī pie stipendijas, zina S. Pucena.

Savukārt aizputniekiem un pilsētas viesiem piektdienas vakarā no pulksten 21 līdz apmēram vieniem naktī Tebras krastā būs iespēja vērot vizuāli iespaidīgu metāla un uguns šovu. Jau pērn aizputnieki ar sajūsmu vērojuši metālmākslinieku “meistarstiķi” – ugunīgu salūtu, stāsta S. Pucena. Simpozija dalībnieki cer, ka arī šogad tas izdosies iespaidīgs un skatītājiem būs, ko redzēt un apbrīnot.

Plašāk lasiet piektdien, 30. jūlijā, laikrakstā “Kursas Laiks”.

UZZIŅAI
Simpozija dalībnieki:
Riks Batens, Kārlis Alainis, Ivars Miķelsons, Gunārs Dzelme, Arvīds Endziņš, Kristians Brekte, Edgars Ošs, Andris Landaus, Agita Šteinberga, Gundega Evelone, Asnāte Bočkis, Renāte Alaine, Liene Medniece.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Aizputes novada dome.