Rekurzeme.lv ARHĪVS

Izgāztuve pārtop par atpūtas laukumu

Iluta Dreimane

2010. gada 27. jūlijs 14:37

642
Izgāztuve pārtop par atpūtas laukumu

Bijušajā Cīravas arodvidusskolas degvielas uzpildes stacijas vietā, kas gadu gaitā pārvērtusies par atkritumu izgāztuvi, pamazām atgriežas civilizēts skats. Pēc laika tā varētu kļūt par jauku atpūtas vietu.

Nodarbinātības valsts aģentūras stipendiātiem jeb “simtlatniekiem”, kā viņus dēvē ikdienas sarunās, darāmā laukumā netrūkst. Jāvāc gružu kalni, kas uzkrājušies gadu gaitā. Arī krūmi ap laukumu saauguši pamatīgi, tie jāizzāģē. Lielākie un skaistākie koki atstāti, lai būtu skaistums un arī ēna karstākā laikā. Laukumā un ap to jāpļauj zāle. Vecās degvielas cisternas tiks aizvāktas un nodotas lūžņos.

“Džungļi te bija, jātīra ir. Ja visu sakārtos, tad jau būs patīkama atpūtas vieta,” stāsta Aldis Grīns. Viņam un Jurim Boļšakam uzticēta krūmu ciršana un zāģēšana. Līdzās laukumam sakārtos arī dīķi, tur iecerēts veidot peldvietu, stāsta Cīravas pagasta pārvaldes saimniecības pārzinis Vilnis Baltais. Vēl gan jāizpļauj niedres un zāles, pēc tam veidos meniķi, lai dīķi varētu uzpludināt. Asfaltētajā laukumā būs arī vieta, kur atstāt automašīnu.

Cīravnieki vērtē, ka ainava šajā vietā ir jauka, tikai gadu gaitā nolaista un aizaugusi, sākuši krāties atkritumi. Toties tad, kad visu savedīs kārtībā, būšot patīkami atnākt vai atbraukt ar ģimeni un atpūsties.