Rekurzeme.lv ARHĪVS

Izdodas pirmās velosporta sacensības "Piecu zvaigžņu sadraudzības velobrauciens"

Uldis Dobelis

2010. gada 27. jūlijs 14:22

796
Izdodas pirmās  velosporta sacensības "Piecu zvaigžņu sadraudzības velobrauciens"

Vairāk nekā 100 dalībnieku piedalījās Aizputes novada velosporta sacensību “Piecu zvaigžņu sadraudzības velobrauciens” pirmajā etapā, izturot līdz finišam. Gan organizatori, gan dalībnieki ir pārliecināti, ka lieliskā ideja nākamgad vērsīsies plašumā.

Velobraucienam 24. jūlijā starts tika dots Aizputē pie policijas. Izturīgākie devās 28 kilometrus garajā maršrutā Aizpute–Apriķi–Aizpute, bet jaunākie riteņbraucēj savu varējumu varēja pārbaudīt līdz Lažas speciālajai internātpamatskolai un atpakaļ. Uz starta izgāja 104 dalībnieki, stāsta velobrauciena idejas autors Jānis Šalms.

Velobrauciena jaunākā dalībniece bija Aizputes ložu šāvēja Raivja Baloža sešus gadus vecā meita Anna, vecākā riteņbraucēja godu uzpelnījās 1930. gadā dzimušais aizputnieks Leons Naumanis, kurš savā laikā nodarbojies ar riteņbraukšanu. “Šāvēji bija ļoti daudz, jaunrades centra jaunie satiksmes dalībnieki, cilvēki vidējos gados,” novērojis J. Šalms. Viņš piebilst, ka nav piedalījies neviens vidusskolas vecuma jaunietis, kuri, visticamāk, bija devušies uz “ZZ Baltic Beach Party” Liepājā.

Velobraucienā, kura mērķis bija stiprināt draudzīgas attiecības starp Aizputes novada iedzīvotājiem, piedalījās 90 aizputnieki, trīs – no Kazdangas un viens no Cīravas, pasākumam neesot atsaukušies Aizputes pagasta un Kalvenes pārstāvji. Taču ceļu uz to bija mērojuši arī interesenti no Liepājas, Priekules un Snēpeles.

Vairāk varēs lasīt "Kursas Laika" 28. jūlija numurā.