Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijas jaunajām basketbolistēm Eiropas bronza

Diena.lv, portāls

2010. gada 26. jūlijs 01:35

541
Latvijas jaunajām basketbolistēm Eiropas bronza

PAPILDINĀTS AR BILDĒM. Latvijas U-20 basketbolistes svētdien Liepājā kļuva par Eiropas čempionāta bronzas medaļu ieguvējām. Izšķirošajā spēlē Latvijas izlase saspringtā cīņā ar 53:49 pārspēja vienaudzes no Francijas.

Latvijas izlasei izvērtās nelaimīgs spēles sākums, kurā viņas nonāca zaudētājos ar 0:9. Francūzietes palielināja pārsvaru par vairāk nekā desmit punktiem, bet līdz puslaika beigām mājiniecēm izdevās dažus punktus atspēlēt. Un tomēr - pēc pirmā puslaika turnīra saimniecēm bija 12 punktu deficīts.

Arī otrajā puslaikā rezultāts auga lēni. Pamazām latvietēm izdevās pretinieces noķert un pirms pēdējās ceturtdaļas bija vairs tikai četru punktu deficīts (33:37). Drīz pēc tam izdevās panākt ne tikai neizšķirtu, bet arī izvirzīties vadībā. Tas notika tieši trīs minūtes pirms pamatlaika beigām (45:43).

Turpinājumā latvietēm bija vairāku punktu pārsvars, tomēr piecas sekundes pirms finālsvilpes francūzietēm izdevās pietuvoties divu punktu attālumā (49:51). Latvijas izlase pieprasīja pārtraukumu, pēc kura uzreiz tika pārkāpti noteikumi pret Šteinbergu. Viena no izlases līderēm realizēja abus soda metienus un nodrošināja Latvijas izlasei bronzas medaļas.

Tieši Šteinberga ar gūtajiem 14 punktiem bija rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlases rindās. 12 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Sabīnes Niedolas rēķinā.