Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Brauciens uz pludmales festivālu beidzas avārijā

Ita Cērmane

2010. gada 23. jūlijs 15:44

2934
FOTO: Brauciens uz pludmales festivālu beidzas avārijā

Brauciens uz pludmales festivālu Liepājā tā viesiem beidzas ar avāriju. Viens cilvēks cietis.

Šodien, 23. jūlijā, pēc diviem dienā satiksmes negadījums notika pie Liepājas robežas. Sadūrās autobuss “Mercedes Benz”, ar kuru uz Liepāju brauca festivāla viesi, un vieglā automašīna “Škoda”.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš portālam pastāstīja, ka negadījums noticis “dīvainos apstākļos”, iespējams, sadursmē vainojami abu transporta līdzekļu vadītāji.

Automašīnas “Škoda Fabia” vadītāja izbraukusi no mājas ceļgala uz autoceļa A9 un stūrējusi Grobiņas virzienā, kad nezināmu iemeslu dēļ iebraukusi pretējā braukšanas joslā. Pretim braucošā autobusa “Mercedes Benz” vadītājs, iespējams, lai izvairītos no sadursmes, arī iebraucis pretējā braukšanas joslā, stāsta I. Ukstiņš un piebilst, ka sadursme notikusi joslā, pa kuru vajadzēja braukt “Škodai”.
Negadījumā cietis viens cilvēks, kas atradies “Škodā”.

Pagaidām zināms, ka neviens no avārijā iesaistīto transporta līdzekļu vadītājiem nav bijis alkohola reibumā. Negadījuma apstākļus un iemeslus policija turpina noskaidrot.

Pēc I. Ukstiņa teiktā, šis ir jau otrais negadījums, kurā iesaistīti pludmales festivāla viesi. Ceturtdien, 22. jūlijā, autoceļa A-9 170. kilometrā kāda vieglā auto vadītājs, nogriežoties no šosejas uz degvielas uzpildes staciju “Kings”, nenovaldīja spēkratu un nolauza ceļa zīmi.

Savukārt sastrēgumi Liepājā un pie pilsētas saistībā ar festivālu pagaidām nav vērojami, norādīja Satiksmes uzraudzības rotas komandieris. Bet, ja tas notiks, policisti ir gatavi uz laiku atvērt satiksmei rekonstruējamo Brīvības ielu. “Policija tad satiksmi regulēs,” uzsvēra I. Ukstiņš.