Rekurzeme.lv ARHĪVS

Pirmajā festivāla dienā pieķer dzērājšoferus un jaunieti ar narkotikām, publiku sajūsmina "Virga Hard Orchestra" uzstāšanās

ReKurZeme, portāls

2010. gada 23. jūlijs 11:38

1105
Pirmajā festivāla dienā pieķer dzērājšoferus un jaunieti ar narkotikām, publiku sajūsmina "Virga Hard Orchestra" uzstāšanās

Liepājā ceturtdiena, kas bija pirmā festivāla “ZZ Baltic Beach Party” diena, policijas vērtējumā aizvadīta mierīgi. Šovakar pludmales ballītes desmitās jubilejas svinības turpināsies.

Valsts policijas darbinieki aizturējuši divus autovadītājus, kuri vadīja spēkratus alkoholisko dzērienu ietekmē, pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. Un aizturēts 1993. gadā dzimis jaunietis, kurš mēģinājis pasākuma teritorijā ienest narkotikas. Par šo faktu policijā sākts kriminālprocess. Sastādīti arī četri administratīvo pārkāpumu protokoli par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī. Aizturētas 18 nepilngadīgas personas, kuras atradās bez pilngadīgas personas uzraudzības.

Mediķu teltī festivāla pirmajā dienā palīdzība sniegta 21 personai. Pērn visa festivāla laikā mediķu palīdzība bija nepieciešama vairāk nekā 120 personām.

Jau ziņots, ka festivāla laikā gan Valsts, gan Pašvaldības policija Liepājā strādās pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu satiksmes drošību, kā arī sabiedrisko kārtību. Kā katru gadu, arī šogad prioritāte ir apreibinošo vielu lietošanas ierobežošana un narkotisko un psihotropo vielu aprites pārkāpumu novēršana.

Šovakar uz Lielās skatuves spēlēs "The Rasmus", "Audiosmog", "ATB", "Tā Tā Tā", "Tumsa" un citas grupas, uz Zelta saulrieta skatuves uzstāsies "Dzelzs Vilks", "Menuets", "Eolika" un citas grupas. Ceturtdien publikas vislielāko interesi izpelnījās Ainara Virgas un "Virga Hard Orchestra" uzstāšanās, kas izpildīja "Līvu" labākās dziesmas. Publikas festivāla teritorijā ceturtdien bija gana daudz, tikpat daudz cilvēku bija arī ārpusē, kas baudīja karsto vakaru jūras tuvumā.