Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Priekules" šautriņu metēji gūst panākumus turnīrā "Polish open 2010"

Uldis Dobelis

2010. gada 21. jūlijs 15:18

613
"Priekules" šautriņu metēji gūst panākumus turnīrā "Polish open 2010"

Izcilu panākumu WDF pasaules reitinga turnīrā “Polish open 2010” Poznaņā guva šautriņu mešanas kluba “Priekule” dalībniece Irēna Bauze. Priekulnieki uz turnīru bija devušies astoņu dalībnieku sastāvā.

Vienīgā šautriņu mešanas kluba “Priekule” pārstāve dāmu konkurencē Irēna Bauze sacensības iesāka ar trīs spraigām spēlēm grupu turnīrā, no kurām divās tika svinēta uzvara, bet vienā piedzīvots zaudējums. Tas gan neliedza kvalificēties izslēgšanas spēlēm, vēstīts “Priekules” mājaslapā.

Astotdaļfinālā I. Bauze no rezultāta 0:2 atspēlējās pret vienu no šī turnīra favorītēm, uzvarot ar 3:2. Piecu legu uzvaru vaiņodniece izcīnīja arī ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā viņa ar 0:3 zaudēja vācietei Annai Stephinerei, “Polish open 2010” noslēgumā ierindojoties trešajā vietā.

No “Priekules” vīriem Poznaņā vislabāk veicās priekulniekam Madaram Razmam, kurš izcīnīja 17. vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā M. Razma ar 4:1 uzvarēja kādu no Polijas šautriņu metējiem, bet otrajā kārtā ar 2:4 zaudēja Vācijas sportistam.

Savā apakšgrupā varena cīņa padevās Kalētu šautriņu metējam Andrim Ziemelim, kurš uzveica Eiropas čempionu un vairāku pasaules reitinga turnīru uzvarētāju Kžištofu Rataļski no Polijas. A. Ziemelim gan neizdevās iekļūt turnīra nākamajā kārtā.

Izslēgšanas spēlēm nekvalificējās arī priekulnieks Aigars Strēlis, kalētnieki Ģirts Ločmelis, Guntis Žiemelis, vaiņodnieks Kaspars Saulītis un liepājnieks Kārlis Grindulis

Pāru sacensībās “Priekule” Poznaņā tika pārstāvēta ar vienu dāmu un četriem kungu pāriem. I. Bauze startēja kopā ar Talsu sportisti Maiju Gleglu, netiekot tālāk par pirmo spēļu kārtu.

Vīru pāru konkurencē no priekulniekiem vislabāk startēja M. Razma kopā ar A. Strēli. Viņi dalīja devīto līdz 16. vietu, vispirms uzvarot divus poļu pārus un Nīderlandes sportistus, bet cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 2:3 zaudējot norvēģiem.  

Sacensību pēdējā dienā notika arī Polijas reitinga turnīrs “POD Dart – MP.com Cup 2010”, kurā augsto piekto vietu izcīnīja A. Strēlis.