Rekurzeme.lv ARHĪVS

Raiņa ielā Liepājā būvē saliņu

Ita Cērmane

2010. gada 21. jūlijs 13:17

571
Raiņa ielā Liepājā būvē saliņu

Pēc traģiskā negadījuma 3. jūlijā, kad Raiņa un Jelgavas ielas krustojumā automašīna notrieca sievieti ar bērna ratiņiem un mazulis gāja bojā, uzlabo gājēju drošību šajā vietā. Jau nozāģēti vairāki koki, nu top saliņa gājējiem.

Pēc negadījuma pilsētas pašvaldība solīja veikt papildu pasākumus gājēju drošības uzlabošanai Raiņa un Jelgavas ielas krustojumā. Regulējama pāreja, kā to rosināja satiksmes dalībnieki un policija, gan netiks atjaunota. Toties krustojuma tuvumā nozāģēti astoņi koki. Un nupat sākta saliņas izbūve.

Komunālās pārvaldes Ceļu nozares vadītājs Mārtiņš Jākobsons “Kursas Laikam” pastāstīja, ka saliņas izbūve sākta 20. jūlijā un to veic SIA “A-Land”. “Šī Liepājas firma veic bruģa uzturēšanu pilsētā, un tā kā saliņai būs bruģa segums, tad darbus veic šī firma,” skaidroja M. Jākobsons. Pēc viņa teiktā saliņas izbūvi paredzēts pabeigt šīs nedēļas laikā. Izmaksas ir nelielas – aptuveni 200 latu, un līdzekļi ņemti no ielu uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem.

Drošības uzlabošanai vēl paredzēts papildus līdzšinējām ceļa zīmēm uzstādīt papildus brīdinājuma zīmes, piemēram, zīmes par ātruma ierobežošanu līdz 30 kilometriem stundā, kā arī atkārtotas zīmes “Gājēju pāreja”. Savukārt 2011. gadā ir plānota vērienīga Raiņa ielai paralēlās Aldara ielas rekonstrukcija.

Projekta ietvaros ieplānots sakārtot arī Aldara ielas un Jelgavas ielas posmu un pilnībā rekonstruēt Rīgas un Jelgavas ielas krustojumu. Tajā uzstādīs astoņus luksoforus, tos saslēdzot vienotā sistēmā ar luksoforiem Raiņa un Pīlādžu ielas krustojumā.