Rekurzeme.lv ARHĪVS

“Vītolniekos" pārcilās seno dziesmu un tradīciju krājumus

Sarmīte Štrausa

2010. gada 21. jūlijs 11:43

440
“Vītolniekos"  pārcilās seno dziesmu un tradīciju krājumus

Bagāta ar senām dziesmām, rotaļām un nopietniem darbiem solās būt Annas diena Papes “Vītolniekos”. Rucavas tradīciju klubs un viesi no Lietuvas sestdien apmeklētājus tur gaidīs jau no pulksten 10.

“Kārtējo reizi celsim augšā Rucavas kultūras mantojumu. Būs izstādes, tirdziņš, darbnīcas, zivju zupa un vada vilkšana,” stāsta Annas dienu organizētāja Sandra Aigare no Rucavas tradīciju kluba.

Sarīkojuma dalībnieki varēs atsaukt atmiņā skaistākās Kurzemes vietas, skatot Arnolda Aigara fotogrāfiju ciklu “Kurzeme – mana skaistā”. Būšot izlikti arī Rucavas bibliotekāres Guntas Timbras savāktie materiāli par Rucavas mazajiem “dziesmu svētkiem”, kā fotoreportāžas arī par vietējo tradīciju kopšanu.
 
Pats vērtīgākais solās būt dienas vidus, kad paredzēta Sventājās dziesmu jaunizdotā diska prezentācija. Viesos ieradīsies Sventājas puses dziesmu vācējs Ilmārs Mežs ar savu dziedošo ģimeni un citiem viesiem no Būtiņģes un Sventājās Lietuvā. Diska prezentācija Rīgā paredzēta tikai šā gada rudenī. 

Uzaicinātas arī folklotras kopas “Skandinieki” un “Saucējas” no Rīgas. No dziedošajiem rucavniekiem piedalīsies gan tradīciju klubs, gan Rucavas etnogrāfiskais ansamblis un vasaras skolas dalībnieki. Dziesminiece Austra Pumpure pat atcēlusi plānoto braucienu uz Būtiņģi, lai varētu padziedāt Rucavas puses dziesmas.

“Visiem dalībniekiem izdalīsim dziesmu lapiņas, lai var dziedāt līdzi,” sola S. Aigare.