Rekurzeme.lv ARHĪVS

Liepājā varēs ziedot Pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai"

Ilze Vainovska

2010. gada 20. jūlijs 14:13

1739
Liepājā varēs ziedot Pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai"

30. jūlijā pulksten 17 pie lielveikala “XL Sala”, Klaipēdas ielā 62, pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” rīkos glābējpaku ziedošanas pasākumu.

Jau šonedēļ veikalos “Maxima” būs pieejamas papīra turzas, kurās varēs likt visu, ko vien vēlēsies ziedot Pārtikas bankai. Piepildītās pakas pieņems brīvprātīgie jau dažas stundas pirms ziedojumu vākšanas pasākuma. Pēc tam tās tiks izdalītas ģimenēm ar Liepājas Novada fonda un Sarkanā Krusta Liepājas komitejas starpniecību.

“Cilvēki paši grib nest produktus, piemēram, paša pagatavotus ievārījumus, turklāt nauda un uzņēmumu ziedotā pārtika nav pietiekamā daudzumā, lai palīdzētu visiem,” izbraukuma akciju pamato portāla “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta. “Pārtikas bankas paka vairāk ir krīzes paka, bet cilvēki, sevišķi ģimenes ar bērniem, labprāt ziedo arī kādu našķi.” Turklāt nereti cilvēki izmantojot veikala atlaides, kas tiek piedāvātas, ja iepērkas vairumā, taču pašiem tik liels daudzums produktu nav nepieciešams.

“Glābējpaku ceļojums” sāksies 26. jūlijā Ogrē, 28. jūlijā būs Ventspilī, viesosies arī citās pilsētās, līdz 28. un 29. augustā Rīgā risināsies noslēguma pasākumi.

Akcijai iespējams sekot līdzi mājaslapā www.paedusailatvijai.lv.

UZZIŅAI
* Ziedojumu pakā vēlams ievietot produktus ar ilgu uzglabāšanas termiņu, piemēram, miltus, putraimus, rīsus, griķus, zirņus, makaronus, sausās zupas, cukuru, medu, tēju, kafiju, konservus, eļļu utt. Vēlams ziedot arī saimniecības un higiēnas preces.
* Projektam “Paēdušai Latvijai” var ziedot, izmantojot labdarības tālruni 90006484.