Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ainārs Soks piedzīvo lielāko kuriozu savā motokrosista karjerā

Uldis Dobelis

2010. gada 20. jūlijs 10:27

1452
Ainārs Soks piedzīvo lielāko kuriozu savā motokrosista karjerā

Komandas "Rodeo MX Racing Team" braucējs Ainārs Soks pēc izcīnītās otrās vietas "Battery Superkausa 2010" ceturtajā posmā "MX30+" klasē atzina, ka trešajā braucienā piedzīvoja lielāko kuriozu savā motokrosista karjerā.

A. Soks stāsta, ka trešajā braucienā, stāvot pie starta barjeras, piecas sekundes pirms starta sadomājis vēl pieregulēt sajūgu, nejauši nospiedis slāpēšanas pogu, kā rezultātā braucienu uzsācis pēdējais.

"Braucu ātrāk nekā pirmos divus braucienus, uz riska robežas," apgalvo A. Soks. Viņš piebilst, ka otro vietu izcīnījis ar veiksmes piedevu, jo dažiem konkurentiem trasē nav paveicies.

Pirmajā braucienā A. Soks bija otrais, bet otrajā braucienā bija spiests samierināties ar septīto vietu. "Pats vainīgs, man bija iespēja izvēlēties starta vietu. Iedomājos, ka pirmajā braucienā bija vainīgi citi apstākļi, iestājos startā turpat," otrā brauciena neizdevušos startu, kurā tik iekļūts masveida kritienā, komentē A. Soks.

Pirmajā braucienā A. Soka sniegumu ietekmējuši dubļi, starta taisnē viņš tajos nostridzis, sākumā bijis tikai ceturtajā pozīcijā. A. Soks uzskata, ka Lauris Ermanis pirmajā braucienā tomēr bijis ātrāks. "Nebija izdevības viņu apdzīt, ja ir vienādos spēkos, tad dubļos ir priekšrocības tam, kurš ir priekšā," uzskata A. Soks.