Rekurzeme.lv ARHĪVS

Pēc mediķu slēdziena lems par sodu vīrietim, kurš Dubeņos piekāva vīrieti un uzrīdīja tam suni

Ita Cērmane

2010. gada 16. jūlijs 15:08

1835
Pēc mediķu slēdziena lems par sodu vīrietim, kurš Dubeņos piekāva vīrieti un uzrīdīja tam suni

Vīrietim, kurš Grobiņas novada Dubeņos par aizrādījumu pie bērniem nepeldināt suni piekāva peldvietas saimnieku, kā arī uzrīdīja vīrietim un viņa dēlam suni, draud nopietnas nepatikšanas, pat reāls cietumsods.

Jau ziņots, ka incidents Dubeņos notika 11. jūlija pēcpusdienā. 1978. gadā dzimis vīrietis piekāva 1946. gadā dzimušo dīķa saimnieku un uzrīdīja viņam savu suni. Suni kauslis uzrīdīja arī 1970. gadā dzimušajam dīķa saimnieka dēlam. Uzbrukuma iemesls bija tas, ka dīķa saimnieks aizrādīja, lai nepeldina suni vietā, kur peldas bērni. Abiem cietušajiem bija nepieciešami Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku pakalpojumi.

Gaida mediķu atzinumu
Policija gaida mediķu atzinumu par nodarīto miesas bojājumu
smagumu, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. Pamatojoties uz to, policija lems par personas saukšanu pie kriminālatbildības, kā arī par piemērojamo sodu.

Portāls noskaidroja, ka agresīvo vīrieti pie atbildības var saukt gan par huligānismu, gan par miesas bojājumu nodarīšanu. Ja cietušajiem nodarītos miesas bojājumus atzīs par viegliem, vīrieti sauks pie atbildības par huligānismu. Bet, ja miesas bojājumi būs vidēji vai smagi, pret vīrieti uzsāks kriminālprocesu par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu. Šādā gadījumā viņam draud reāls cietumsods.

Gatavi vērsties augstākās instancēs
Dīķa saimnieka dēls Andrejs, kurš arī cieta no suņa uzbrukuma, kad steidzās tēvam palīgā, apliecina, ka viņiem ar tēvu nodarītie miesas bojājumi ir smagāki, nekā sākotnēji šķitis. “Tēvs jūtas slikti. Viņam ir smadzeņu satricinājums un dažādi sasitumi – zobs kustas, lūpa pārsista, acis zilas, pārsista arī auss,” teicAndrejs, piebilstot, ka, viņaprāt, nodarītie miesas bojājumi ir vismaz vidēji smagi. Pret trakumsērgu jāvakcinējas ne tikai Andreja tēvam, kuram suns iekoda vēderā, bet arī viņam pašam, jo ir brūce mugurā. Divas potes vīrieši jau saņēmuši, vēl jāsaņem katram četras.

Andrejs stāsta, ka agresīvais vīrietis bijis atbraucis ar trafarētu apsardzes firmas “Spīdola” automašīnu “Mercedes”. “Ar visu suni atbraucēji devušies ūdenī, kur tobrīd peldējās bērni. Tēvs piegājis un aizrādījis, lai nepeldina suni kopā ar bērniem. Par to vīrietis tēvam uzbrucis. Es par notikušo uzzināju, kad atskrēja bērni un sauca pēc palīdzības. Kad piesteidzos pie dīķa, suni, iespējams, dobermani vai dogu, uzpucināja arī man,” tās dienas notikumus atceras Andrejs.

Viņš auto numuru ne tikai pierakstījis. Pēc incidenta kauslis ar mašīnu mēģinājis aizbēgt no notikuma vietas. Tas viņam nav izdevies, jo auto uzskrējis uz ceļmalā esošā akmens un sabojāts. Kamēr šoferis mēģinājis mašīnu iedarbināt un izkustināt no vietas, Andrejs vainīgo ar visu auto nofotografējis.
“Kaut dīķis ir privātīpašums, peldēties nevienam neliedzam. Žogu teritorijai apkārt līdz šim neslējām, vien zīme, kas vēsta par privātīpašumu ir,” norāda Andrejs un piebilst – kaut kas tamlīdzīgs piedzīvots pirmo reizi, un pēc notikušā teritorija acīmredzot būs jānorobežo ar žogu.

Policija uz notikuma vietu ieradusies aptuveni 20 minūšu laikā, tūlīt pēc “ātrās palīdzības”. Diemžēl uz likumsargu darbu Andrejs raugās skeptiski. “Policisti, kad ieradās, sasveicinājās ar vainīgo. Neredzēju, ka viņam būtu noformēts pārkāpuma protokols.” Cietušie nav saukti ne uz policiju, ne nosūtīti uz tiesu medicīnisko ekspertīzi. Tādēļ Andrejs nolēmis: “Ja policija nebūs ieinteresēta lietas izskatīšanā, mēs iesim tālāk. Uz prokuratūru, ja vajadzēs, arī uz tiesu.”

“Spīdolas” šefs no komentāriem atturas
Apsardzes firmas “Spīdola” vadītājs Aleksejs Semjonovs telefonsarunā skaidroja, ka visu šo nedēļu uzturoties Rīgā un par šo incidentu viņam informācijas neesot. Tāpat viņš nevarēja pateikt, vai ar firmas simboliku trafarētā automašīna “Mercedes” ir uzņēmuma transporta līdzeklis un vai 1978. gadā dzimušais agresīvais vīrietis ir viņa padotais.

A. Semjonovs skaidroja, ka gadījumā, ja incidentā iesaistītais ir viņa padotais un incidents noticis dienesta laikā, darba vietā tiks sākta dienesta izmeklēšana, kā to paredz firmas iekšējās kārtības noteikumi. No plašākiem komentāriem A. Semjonovs, kamēr nav iepazinies ar informāciju, atturējās. “Nezinot faktus, teorētiski spriedelēt ar presi nevaru.”