Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijas izlase ar Sabīni Niedolu priekšgalā sagrauj Zviedrijas valstsvienību

Uldis Dobelis

2010. gada 15. jūlijs 23:32

730
Latvijas izlase ar Sabīni Niedolu priekšgalā sagrauj Zviedrijas valstsvienību

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase ar pārliecinošu uzvaru uzsāka dalību Eiropas čempionātā basketbolā. Ceturtdienas vakarā Latvijas meitenes pamatīgi izrēķinājās ar Zviedrijas valstsvienību. Latvijas izlasē rezultatīvākā bija liepājniece Sabīne Niedola.

Latvijas izlase spēli iesāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 7:0, Zviedrijas izlases vadība bija spiesta ņemt minūtes pārtraukumu.

Turpinājumā Latvijas izlases meitenes ar liepājnieci Sabīni Niedolu turpināja uzņemt apgriezienus, katru zviedru komandas kļūdu pārvēršot punktu guvumā. Pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas izlase bija vadībā ar 18:6.

Otrajā ceturtdaļā viss turpinājās pēc līdzīga scenārija un pie rezultāta 27:8 Zviedrijas izlase atkal bija spiesta ņemt minūtes pārtraukumu. Tas gan spēles gaitu nespēja mainīt, pēc pirmā puslaika Latvija vadībā ar 40:11.

Kad otrajā puslaikā bija nospēlētas trīs minūtes, Latvijas izlase sasniedza 40 punktu pārsvaru 51:11. Pirmās pēdējās ceturtdaļas Latvijas izlase bija vadībā ar 65:18, visā mačā svinot uzvaru ar 87:41.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē bija liepājniece Sabīne Niedola, kura guva 29 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Nākamo spēli Latvijas meitenes aizvadīs piektdien, 16. jūlijā, kad pulksten 20.45 Liepājas Olimpiskajā centrā spēlēs ar Krieviju.