Rekurzeme.lv ARHĪVS

Vaiteiks aizgājis no darba iekšlietu struktūrās

ReKurZeme, portāls

2010. gada 15. jūlijs 17:54

688
Vaiteiks aizgājis no darba iekšlietu struktūrās

Bijušais Liepājas policijas un vienlaikus Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Artūrs Vaiteiks, kurš šopavasar gan dažus mēnešus paguva pastrādāt Rīgā policijas ''slepenajā nodaļā'', pametis darbu iekšlietu struktūrās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Policijā šo informāciju oficiāli gan neapstiprināja, jo personāldaļa nevarot sniegt nekādas ziņas par "slepenajiem" darbiniekiem.

Vaiteiks šā gada martā tika pazemināts amatā un sāka strādāt policijas slepenajā nodaļā, kur vadošu amatu neieņēma.

Kā iepriekš rakstīja laikraksts "Latvijas Avīze", šī policijas struktūra nodrošina izsekošanas, noklausīšanos, policijas aģentu iesaistīšanu un tamlīdzīgi. Šī struktūra būtībā ir pamats visas valsts Kriminālpolicijas darbam - balstoties uz ''slepenās nodaļas'' iegūto informāciju, lielā mērā atkarīga kriminālprocesu tālākā perspektīva.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) iepriekš izteicās, ka Vaiteiks jau kopš pērnā gada rudens ir "krājis neizdarības" un nav spējis kontrolēt ne reģiona, ne Liepājas policiju.

Plaši izskanējis strīds par viņa ģimenes konfliktu ar sievu tiesnesi Vinetu Vaiteiku, kura risināšanā tika iesaistīta policija. Abas puses vērsušās policijā ar iesniegumiem, lai ''otru pusīti'' sauktu pie kriminālatbildības par miesas bojājumu nodarīšanu.