Rekurzeme.lv ARHĪVS

Aizputē sakārto Liepājas ielu

Iluta Dreimane

2010. gada 14. jūlijs 13:37

922
Aizputē sakārto Liepājas ielu

Aizputē Liepājas ielā par pašvaldības līdzekļiem notiek ūdens atvades sistēmas sakārtošana. Pirms neilga laika tur atjaunots asfalta klājums.

Šogad pašvaldība jau finansējusi ceļa seguma sakārtošanu Liepājas ielā, jo tas bijis sliktā stāvoklī. Nu pienākusi kārta ūdens atvades sistēmas sakārtošanai. No Ceļu fonda līdzekļiem remontam atvēlēti deviņi tūkstoši 700 latu, darbus veic SIA “Aizputes ceļinieks”, informē Aizputes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Grasmanis.

Lietus laikā Liepājas ielā ir kritiska situācija – tā pārplūst, nesen bojāts arī gājēju celiņš, stāvokli vienā no galvenajām pilsētas ielām raksturo darbu vadītājs Rihards Vecvagars. Lai to novērstu, ielā tiek sakārtotas apmalītes, lai ielas malas neizskalotu. Tas ļaus no pilsētas centra ūdeni aizvadīt lejup un novirzīt uz upi. Visticamāk, darbus nepilna kilometra posmā šomēnes varēs pabeigt, prognozē darbu vadītājs. Viņš uzsver, ka ceļinieki izmanto arī vietējo ražotāju materiālus – apmales un betons esot labas kvalitātes.

Šogad tas ir lielākais objekts pilsētā ceļu remonta jomā, kam tiek izmantoti pašvaldības līdzekļi, norāda Aizputes novada domes priekšsēdētājs Aivars Šilis. Pilsētā rit remonts ielās, kas saistīts ar ūdenssaimniecības sakārtošanu – tam gan finansējums iekļauts projektā, ko atbalsta ES fondi. Vēl aizputniekiem padomā startēt Lauku atbalsta dienesta projektos, lai Atmodas ielā varētu turpināt trotuāra atjaunošanu, pastāsta A. Šilis.