Rekurzeme.lv ARHĪVS

Atzinīgi vērtē brīvprātīgo ugunsdzēsības dienestu darbu

LETA

2013. gada 12. augusts 15:44

195
Atzinīgi vērtē brīvprātīgo ugunsdzēsības dienestu darbu

Visspēcīgākie un labāk ekipētie bijušajā Liepājas rajona teritorijā ir Grobiņas un Vaiņodes novada brīvprātīgo ugunsdzēsības dienesti, "Rietumu Radio" atzina VUGD Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 1.daļas komandieris Romāns Andrijauskas, norādot, ka līdzīgi dienesti saglabāti un iespēju robežās strādā arī citos novados un pilsētās.

"Manā rīcībā nav informācijas, ka šos dienestu grasītos likvidēt, tieši otrādi - tiek pirkta jauna tehnika un spriests par darbinieku atalgojuma palielināšanu," par pozitīvajām tendencēm stāsta Andrijauskas. Viņš skaidro, ka, saņemot izsaukumu par ugunsnelaimi, VUGD informē arī attiecīgā novada brīvprātīgo ugunsdzēsības dienestu, kas, ja iespējams, izbrauc uz negadījuma vietu un nereti tajā ierodas ātrāk nekā VUGD, un jau ir sākuši dzēšanas darbus.

"Plānojot savu darbu, VUGD ar brīvprātīgo ugunsdzēsēju palīdzību nerēķinās, taču viņu ieguldījums ir būtisks," skaidro Andrijauskas, norādot, ka lielākoties ugunsgrēkos VUGD bieži vien nav nepieciešamības piesaistīt papildus resursus un iztiek ar brīvprātīgo ugunsdzēsēju palīdzību. VUGD pārstāvis pauda pateicību novadu un pilsētu pašvaldībām, kuras brīvprātīgo ugunsdzēsēju dienestus uztur.

Kā pastāstīja Andrijausks, piemēram, Grobiņas novadā šogad trešo gadu pēc kārtas notikušas Grobiņas novada ugunsdzēsības sporta sacensības, ko rīkoja Grobiņas novada pašvaldība sadarbībā ar Liepājas pilsētas un rajona Brīvprātīgo Ugunsdzēsēju biedrību un VUGD Kurzemes reģiona brigādi.