Rekurzeme.lv ARHĪVS

Lielās skatītāju intereses dēļ tirdzniecībā laiž papildu biļetes uz "Līvu" koncertu

LETA

2013. gada 12. augusts 15:57

112
Lielās skatītāju intereses dēļ tirdzniecībā laiž papildu biļetes uz "Līvu" koncertu

Pateicoties lielajai skatītāju un klausītāju interesei, pārdošanā laists ierobežots daudzums papildu biļešu uz grupas "Līvi" koncertu "Nezāles neiznīkst", kas 21.augustā notiks Dzintaru koncertzālē, aģentūru LETA informēja "Micrec PM" pārstāvji.

Katra nopirktā biļete ir ziedojums leģendārās "Līvu" balss Jāņa Groduma piemineklim, kam Liepājas pilsētas dome ierādījusi vietu Rožu laukumā. Ziedojumus Groduma piemiņas vietas izveidei iespējams iemaksāt arī Mārtiņa Freimaņa fonda atvērtā "Swedbank" kontā LV38HABA0551037026852.

Piemiņas vietas iecere pieder Groduma dzīvsbiedrei Elitai Patmalniecei, kura domājusi - tā kā Jāni daudzi, pa pusei jokojot, pa pusei nopietni, dēvējuši par Latvijas roka ministru, piemineklim piestāvētu simbolisks roka ministra krēsla veidols. Taču, apspriežoties ar Liepājas metālmākslinieku Reini Kuncīti, ideja pamazām transformējusies.

Patlaban ir doma par lielu, metālā veidotu koku, ozolu, kurā katrs var ierāpties un apsēsties. Un tajā iestrādātas gan frāzes no dziesmu tekstiem, gan ģitāras elementi. Tāds stiprs, pamatīgs un draudzīgs mūzikas koks, pie kura pakavēties un atcerēties mūžībā aizgājušo mūziķi.

Patlaban piemineklis ir skiču izstrādes stadijā.

Līdzās visu paaudžu "Līviem" Dzintaros uzstāsies arī "Līvu" līdzgaitnieki - grupas draugi, cienītāji un sekotāji - "Liepājas brāļi", "Credo" ar "Liepājas Sudraba viļņu kori", Olga Rajecka, Aija Andrejeva un Alex, Harijs Zariņš ar grupu "Colt", "Relicseed", "Laime pilnīga", Jānis Buķelis, kā arī "Līvu" gara tiešie mantinieki Elviss Grodums un Fēlikss Ķiģelis.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.