Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Citadeles" bankomāti pirmās divas nedēļas pieņems gan latus, gan eiro

LETA

2013. gada 15. augusts 11:03

24
"Citadeles" bankomāti  pirmās divas nedēļas pieņems gan latus, gan eiro

 Divas nedēļas pēc eiro ieviešanas - no nākamā gada 1.janvāra līdz 14.janvārim - bankas "Citadele" naudas iemaksas bankomātos varēs iemaksāt divas valūtas - gan latus, gan eiro.

Savukārt izņemt no bankomātiem no nākamā gada 1.janvāra varēs tikai eiro valūtas banknotes.

"Rēķināt un maksāt divās valūtas būs gana liels izaicinājums gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem. Tāpēc pārejas periodā nākamā gada sākumā, iedzīvotājus aicinām norēķināties ar karti, savukārt skaidro naudu aicinām jau laikus iemaksāt savā kontā, izmantojot naudas iemaksas bankomātus. Norēķini ar karti noteikti būs ērtāki un radīs mazāk raižu un bažu, kā arī atvieglos ikdienu gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, lai maksimāli mazinātu iespējamo apjukumu ar precīzu naudas atlikuma izdošanu, kā arī lai mazinātu rindas tirdzniecības vietās," paziņojumā medijiem skaidro bankas "Citadele" valdes loceklis Kaspars Cikmačs.

Iemaksāt naudu savā kontā var bez maksas, izmantojot "Citadeles" naudas iemaksas bankomātus. "Citadeles" bankomātos iedzīvotājiem ir iespēja veikt arī rēķinu apmaksu bez komisijas maksas.

Patlaban "Citadelei" ir 4.plašākais bankomātu tīkls Latvijā ar 163 bankomātiem, no kuriem 28 ir naudas iemaksas bankomāti.

Jau ziņots, ka nākamgad Latvija pievienosies eirozonai. Nākamā gada pirmās divas nedēļas Latvijā būs abu valūtu paralēlās apgrozības periods, kad maksāt par pirkumiem un pakalpojumiem varēs gan latos, gan arī eiro, bet atlikums tiks izdots tikai eiro.