Rekurzeme.lv ARHĪVS

Slimnīcā ārstējas septiņi avārijā cietušie; pasažieriem zaudējumus atlīdzinās apdrošinātāji

LETA

2013. gada 15. augusts 13:07

234
Slimnīcā ārstējas septiņi avārijā cietušie; pasažieriem zaudējumus atlīdzinās apdrošinātāji

No vakar smagajā satiksmes negadījumā uz Liepājas šosejas cietušajiem Liepājas reģionālajā slimnīcā stacionēti septiņi cilvēki. Viena cietušā veselības stāvoklis ir sevišķi smags, aģentūru LETA informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Kopumā Liepājas reģionālajā slimnīca medicīniskā palīdzība tika sniegta 18 avārijā cietušajiem. Septiņi no viņiem stacionēti slimnīcā - četri traumatoloģijas nodaļā, bet trīs smagāk cietušie vīrieši reanimācijas nodaļā. Pārējie turpina ārstēties ambulatori.

Viens no reanimācijā ievietotajiem vīriešiem ir ļoti smagā stāvoklī - mediķi cīnās par viņa dzīvību. Otrs reanimācijā esošais vīrietis pēc veselības stāvokļa stabilizācijas tiks pārvests uz Rīgas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, kur viņam tiks veikta operācija. Trešā reanimācijā ievietotā vīrieša veselības stāvokli mediķi raksturo kā salīdzinoši vieglāku.

Policijā negadījuma iemeslu izmeklēšanai sākts kriminālprocess, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

"Šādos gadījumos, kad notiek smagi negadījumi ar vairākiem cietušajiem, kad bloķēta kustība pārējiem satiksmes dalībniekiem, protams, ļoti būtiska ir dažādu dienestu sadarbība. Konkrētajā gadījumā Valsts policija vēlas uzteikt ne vien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu darbu, bet arī uzņēmuma "Aizputes ceļinieks" strādnieku operatīvo rīcību vēl pirms citu dienestu ierašanās, organizējot un regulējot satiksmi caur Aizputi, cenšoties atbrīvot brauktuvi, kā arī palīdzot VUGD notīrīt braucamo daļu no tehniskajiem šķidrumiem, izlijušās degvielas, izmantojot ceļu remonta vietā pieejamos resursus," piebilda Knīse.

Kā informē Valsts policija, ceļu satiksmes negadījums noticis vakar plkst.14.20, tajā iesaistīti trīs transporta līdzekļi. Pie luksofora apstājusies vieglā automašīna un "Nordeka" satiksmes autobuss, kurā savukārt ietriekusies kravas automašīna ar "Cemex" logo. Inerces rezultātā satiksmes autobuss sadūries ar priekšā stāvošo vieglo automašīnu.

Negadījumā iesaistīti 26 cilvēki - 24 autobusa pasažieri un divi autovadītāji, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola. Izsaukums uz negadījuma vietu tika saņemts plkst.14.21, un uz to devās sešas mediķu brigādes.

Uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka transportlīdzekļu satiksme uz Liepājas šosejas avārijas vietā pilnībā atjaunota vien ap plkst.2 naktī.

"Cemex" komercdirektors Māris Gruzniņš biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka uzņēmumam ļoti žēl par notikušo, un izteica cerību, ka visas cietušās personas visdrīzākajā laikā atlabs.

"No savas puses veiksim situācijas izmeklēšanu un patlaban gaidām vairāk informācijas par notikušo gan no policijas, gan kompānijas, kas veica konkrēto pārvadājumu, lai saprastu un izvērtētu notikušā iemeslus un nākotnē novērstu līdzīgas situācijas. "Cemex" darba drošība ir viena no svarīgākajām prioritātēm, tādēļ arī pārvadājumos un citās jomās iesaistītās trešās puses tiek apmācītas un rīkojas pēc uzņēmuma stingri noteiktajiem drošības standartiem," sacīja Gruzniņš.

"Nordekas" pasažieru pārvadājumu dienesta pārstāvis Sergejs Konopijevs izteica nožēlu par notikušo, vienlaikus iesakot negadījumā cietušajiem pasažieriem saglabāt autobusa biļeti un ārstēšanās čekus, jo, visticamāk, zaudējumus kompensēs apdrošināšanas kompānija, kurā apdrošināta avārijā vainīgā mašīna. Policija patlaban analizējot notikušā negadījuma apstākļus.

Konopijevs skaidroja, ka arī autobusam ir gan OCTA, gan KASKO apdrošināšana. Pagaidām neesot skaidrs, vai autobusu varēs saremontēt, jo patlaban tas vēl tiekot izvērtēts. Tā aptuvenā vērtība esot 80 000 latu.