Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2007-2013

Kentauru staļļi

2013. gada 21. augusts 09:57

87
Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2007-2013

Jātnieku sporta klubs „Kentaura staļļi”(adrese: Grobiņas novads, Medzes pagasta „Rogas”) kopā ar klubu „Demora” (Tārgales pagasts) un Lietuvas jātnieku sporta klubiem „Rietavas stud” un „Dreverna” realizē projektu „Jauniešu intereses veicināšana par zirgiem un jātnieku sportu” (projekta Nr. LV-LT/2.3/LLIV-293).

Projekta mērķis: piesaistīt jauniešus jātnieku sportam abās valstīs un palielināt to jauniešu skaitu, kuri trenējas projektā iesaistītajos jātnieku klubos.

Projekta apakšmērķi:
1. Attīstīt izturības (endurance) jāšanas disciplīnu Latvijā.
2. Jauniešiem vasaras nometnēs mācīties sadarbību ar zirgiem.
3. Organizēt apmācību jāšanas treneriem un citiem speciālistiem.
4. Attīstīt infrastruktūru jauniešu teorētiskajai un praktiskajai apmācībai.

Projekta īstenošanas periods: 2012. gada 1. maijs - 2013. gada 31. oktobris.
Projekta budžets klubam – 55 118 EUR.

Projekta pēdējā, 3. perioda aktivitātes:
- kluba jaunie jātnieki piedalījās bērnu un jauniešu nometnē Rietavā, Lietuvā, kur apguva izturības jāšanas teorētiskās zināšanas, trenējās jāšanas sportā un komunicējās ar projektā iesaistīto klubu dalībniekiem;
- 3.–4.08. kluba jātnieki startēja izturības jāšanas maršrutos Lietuvas pilsētā Rietavā;
- 17.08. kluba jātnieki startēja konkūra sacensībās Lietuvas pilsētā Gargždai.

JSK „Kentaura staļļi” projekta ietvaros augustā organizē sekojošas aktivitātes:
1. Latvijas – Lietuvas jauno jātnieku nometni 19. – 23. 08. un 26. – 27. 08., kas notiks Medzes pagasta „Rogās”, SIA „Kentaura staļļi” teritorijā. Nometnes laikā tās dalībnieki pilnveidos savas jāšanas prasmes, papildinās zināšanas semināros un apgūs pieredzējušo jātnieku pieredzi. Dalībnieki iepazīsies arī ar Liepājas nozīmīgākajām vietām.
2. Izturības jāšanas (endurance) sacensības 24. – 25. 08., kur aicināti piedalīties visi izturības jāšanas entuziasti no Latvijas un Lietuvas, gan ar, gan bez sacensību pieredzes. Laipni gaidīti visi interesenti. Sacensību sākums plkst. 10.00. Sīkāka informācija www.kentaurs.lv sadaļā „Kentaura staļļi”; pieteikšanās uz sacensībām pa e-pastu: kentaurs@kentaurs.lv