FOTO: Izgaršo Lejaskurzemei raksturīgos ēdienus
Liepājas Valsts tehnikums sadzirdēja UNESCO aicinājumu apzināt un izcelt lokālo kultūras mantojumu.
Tāpēc skolas audzēkņi otrdien, 29. oktobrī, kopā ar pasniedzējām Veltu Cīpu un Agritu Šulci un viesnīcas "Amrita" šefpavāru Rolandu Lukjanovu ar mūsdienīgiem piesitieniem gatavoja Lejaskurzemes tradicionālos ēdienus.
"Sākās tiešām ar UNESCO aicinājumu par reģionālās kultūras mantojuma popularizēšanu un godā celšanu. Mūsu pasniedzējas Velta Cīpa un Agrita Šulce pirms gadiem četriem devās ekspedīcijā pie Rucavas un Papes sievām, nolēmām, ka šis būtu īstais laiks izcelt Lejaskurzemei raksturīgos ēdienus, dot tos pagaršot pilsētas tūrisma un restorānu pārstāvjiem," stāsta Liepājas Valsts tehnikuma metodiķe Ligita Reimane.
Plašāk "Kursas Laika" trešdienas, 30. oktobra, numurā!
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām