Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Vaiņodes mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi gatavojas 15 gadu jubilejas koncertam

Anita Platace

2013. gada 29. novembris 11:52

1
FOTO: Vaiņodes mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi gatavojas 15 gadu jubilejas koncertam

15 gadi aizritējuši, kopš Vaiņodes mūzikas skola apdzīvo bijušo kolhoza kantora ēku, 10 – kopš tā no Priekules mūzikas skolas filiāles kļuvusi par patstāvīgu iestādi. Sestdien šīs gadskārtas tiks atzīmētas ar plašu koncertu.

Audzēkņu skaits gadu gaitā saglabājies aptuveni vienā līmenī, stāsta skolas direktore Miranda Ulberte. Ne viens vien arī “atbiris”. “Visi gribēja ko jaunu pamēģināt, bet ne katram pietika spēka izturēt līdz galam,” secina direktore.

Ir iecere skolā profesionālo ievirzi dot arī mākslai, bet pašlaik trūkst telpu. Tagad mākslu var apgūt interešu izglītības līmenī. Otra interešu izglītības programma – ritma mūzika, trešā – vokālā studija.

“Jāpaskatās, ko mēs esam paveikuši,” ar šādu ievirzi M. Ulberte ir iecerējusi svētku koncertu. To atklās pirmā – 2003. gada – izlaiduma akordeona klases absolvents Edgars Čužinskis. Galvenā varoņa dziesma no muzikālā uzveduma “Eža Pukšķa zelta zābaciņi” atgādinās par laiku, kad skolā strādāja Ivonna Šakale.
Koncertā uzstāsies skolas absolventi – Toms Bokums un viņa grupas puiši. Juris Pavītols muzicēs kā bijušais skolotājs, uzstāsies visi tagadējie audzēkņi. Piedalīsies arī Vaiņodes jauktais koris diriģentes Ilzes Balodes vadībā, tajā dziedot ne viens vien skolas absolvents.

FAKTI
Vaiņodes mūzikas skolā:
64 audzēkņi apgūst klavieru, akordeona, vijoles, ģitāras, flautas, klarnetes, saksofona spēli, kā arī mācās kora klasē.
Izsniegta apliecība 67 audzēkņiem.