Rekurzeme.lv ARHĪVS

Aptur jumta rekonstrukcijas darbus veikalā "Depo"

Rekurzeme.lv

2013. gada 29. novembris 14:52

218
Aptur jumta rekonstrukcijas darbus veikalā "Depo"

Pēc apsekošanas apturēti jumta rekonstrukcijas darbi veikalā “Depo” Liepājā, apstiprina Liepājas Būvvaldes preses sekretārs Aigars Štāls. Pēc projekta izmaiņu saskaņošanas rekonstrukcija varēs turpināties. Iepriekš darbi esot veikti pēc veikala darba laika beigām, norobežojot teritoriju.

Pašlaik veikalam "Depo" ir izsniegtas divas būvatļaujas. Abas saistītas ar būvdarbiem, kas tiek veikti, lai novērstu jumta bojājumus.  "Depo" nojumes jumti iebruka divās dažādās vietās gan 2011. gada 4. janvārī, gan 2012. gada 19. decembrī.

"Tieša apdraudējuma klientiem nav. Par galveno ēku nav sūdzības. Ir atzinums, ka viss ir kārtībā. Pirmais būvprojekts ir faktiski pabeigts, bet vēl nav nodots ekspluatācijā. Taču otrajā ir projekta izmaiņas – papildus stiprinājumi nojumju izturībai u.c., kas saskaņotas autoruzraudzības kārtībā, bet ne ar Būvvaldi," skaidro A.Štāls.

Veikals tika apsekots, jo Liepājas pašvaldība pēc Zolitūdes traģēdijas apseko visas sabiedriskās būves, kurās notiek būvdarbi un kuras tiek ekspluatētas.

Kā portāls jau ziņoja, 26. novembrī ap pulksten 13 veikalā “Depo” nostrādāja ugunsdzēsības signalizācija. Tika evakuēti darbinieki un apmeklētāji, ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

VUGD Liepājas daļas komandieris Romāns Andrijausks skaidroja, ka nebija ne ugunsgrēka, ne sabraukšanas draudu. Dūmu detektoru bija maldinājis tvaiks, kas radies dienesta telpās, kur skalotas dažādas lietas.