Ziemassvētku recepte: Soļanka no visiem pārpalikumiem
Kad svētkos ēsts par daudz, bet no svētku galda pārpalikumu vēl atliku likām, vienkāršākais veids to izmantošanai ir vārīt soļanku - tāda ir kaislīgas ēst gatavotājas un Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītājas Birutas Eglītes recepte.
Viņas padoms - pēcsvētku zupai labs diezgan būs gandrīz viss, kas palicis pāri no svētkiem, turklāt gala rezultāts sanākot ļoti gards.
"Ā, te cepeša gabaliņš, vistas ruletīte, kāda desas šķēlīte, re, žāvēta gaļa – smalki sagriežu, sacepu ar sīpoliem. Katliņā pāris litrus ūdens, pāris kartupeļu, pielieku gaļiņu, te vēl tomāti, svaigi gurķi sagriezti, bet neēsti, marinēti un skābētie gurķīši, kečups vai tomātu mērce – der, sēņu salāti arī. Un ja vēl ledusskapī pusburciņa neizēstu olīvu – ar visu šķidrumu katlā iekšā! Ja sāļuma par maz, nelieku sāli, bet 1-2 buljona kubiciņus vai Vegetu. Savāru, vēl pipariņu piemetu – un pasniedzu galdā ar krējumu un pāri palikušo citrona šķēlīti," savu recepti izklāsta Biruta Eglīte.
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām