Rekurzeme.lv ARHĪVS

„VEF Rīga” iekļūšanai Eiropas kausa TOP 32 pietrūkst 6 punkti

Infinitum

2013. gada 29. decembris 00:00

30
„VEF Rīga” iekļūšanai Eiropas kausa TOP 32 pietrūkst 6 punkti

18. decembrī basketbola komanda "VEF Rīga" ar rezultātu 91:77 uzvarēja Turcijas čempionāta līderkomandu „Banvit”, tomēr lai kvalificētos Eiropas kausa TOP32 pietrūka nieka 6 punktu. Līdz ar šo uzvaru Eiropas kausa sezona "VEF Rīga" komandai beigusies pēc pirmā posma, kurā desmit spēlēs gūtas piecas uzvaras.

"Mēs uzvarējām, taču nekādu prieku tas nesagādā. Nespēlējām slikti, bet galu galā šī uzvara neko mums nedod. Spēlētāji pierādīja, ka spēj cīnīties, taču spēlējām ar pārāk daudz kāpumiem un kritumiem. Sezona ir tikai pusē, jo mums vēl priekšā spēles VTB Vienotajā līgā un Latvijas Basketbolas līgā," sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

„Mēs redzējām aizraujošu spēli, taču šajā reizē pietrūka sešu punktu, lai komanda kvalificētos Eiropas kausa TOP 32. Komandas vārdā saku paldies atbalstītājiem un aicinu turpināt just līdzi vefiešu startam gan staptautiskajā arēnā VTB Vienotajā līgā, kad jau 5.janvārī Arēnā Rīga uzņemsim vareno Maskavas CSKA, gan Latvijas Baskebtola līgā,” sacīja „VEF Rīga” direktore Laila Spaliņa. 

Spēlē pret „Banvit” rezultatīvākais VEF sastāvā ar 22 punktiem bija Dī Brauns, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles. Pa 19 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Kenans Bajramovičs. Desmit punkti un 14 atlēkušās bumbas Entuānam Robinsonam, deviņi punkti un piecas atlēkušās bumbas Anžejam Pasečņikam.

Interesanti! Šajā spēlē notika SMScredit.lv konkurss "EUR 1000 metiens no centra", kurā skatītājs Oskars Kiris iemeta grozā bumbu no centra un laimēja 1000 EUR. Lai piedalītos akcijā, skatītājam pirms spēles arēnā „Rīga” ir jāpaņem kupons un jāgaida sava lielā iespēja mest no laukuma centra līnijas. Tad, ja metiens ir precīzs, skatītājs saņem  EUR 1000 no SMScredit.lv!

Vai zināji?
• Basketbola klubs "VEF Rīga" ir viens no senākajiem šī sporta veida klubiem Latvijā un kopš 2009. gada ir SMScredit.lv atbalstīto sporta komandu vidū. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, šķēpmetējs Ainārs Kovals,  pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, futbola komanda "FS METTA/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".

• Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.