Rekurzeme.lv ARHĪVS

Nīcā šprotes konservē ar modernām iekārtām

Rekurzeme

2014. gada 10. marts 08:59

281
Nīcā šprotes konservē ar modernām iekārtām

Vairākus gadus ilgusī rekonstrukcija un iekārtu modernizācija Nīcas novada uzņēmumā “Piejūra” tūdaļ būs pilnībā noslēgta. Šprotu ražošana atjaunota jau pērnajā rudenī, tomēr pēdējās jaunās iekārtas uzņēmumā darbu sāks martā un aprīlī.

Jau drīzumā uzņēmumā konservēs ceptas, auksti un karsti kūpinātas zivis, kuras būs dažādos iepakojumos. Nīcas šprotes eksportē uz Krieviju, Franciju un Lielbritāniju, bet tepat Latvijā nopērkamas “Lāču“ firmas veikalos.

Uzņēmuma rekonstrukcijas pēdējā kārta, kas noslēdzas šomēnes, nes izmaiņas ražotās produkcijas sortimentā. SIA “Piejūra“ līdztekus jauniem autoklāviem, saldēšanas iekārtai uzstādīta arī zivju cepšanas iekārta, vakuuma konservēšanas līnija, stikla līnija u.c. Drīzumā uzņēmumā uzsāks brētliņu tomātu mērcē ražošanu.

Uzņēmums “Piejūra“ pēdējo trīs gadu laikā kļuvis par videi draudzīgu uzņēmumu. Rekonstrukcijai un jaunu modernu iekārtu iegādei uzņēmuma īpašnieki tērējuši teju piecus miljonus eiro.

SIA “Piejūra“ izpilddirektors Gunārs Kandis par šprotu benzopirēna problēmu saka: “Mums šīs vielas saturs šprotēs ir trīs reizes mazāks, nekā prasa Krievijas standarti, jo izmantojam citādu kūpināšanas tehnoloģiju. Benzopirēns pēc būtības ir tā darva, kas nosēžas uz zivs kūpināšanas laikā. Mēs kūpinām tā, lai kūpināšanas smarža būtu, bet darva – pēc iespējas mazāk, un tas izdodas! Latvijas iedzīvotājiem varu pačukstēt, ka benzopirēna saturs uz kārtīgi izceptas rupjmaizes ir krietni lielāks nekā uz jebkura, pat mājas kūpinājuma.“