Rekurzeme.lv ARHĪVS

Izsalkušos pabaro ceļmalā

Rekurzeme

2014. gada 1. maijs 13:39

1651
Izsalkušos pabaro ceļmalā

Pēteris Eglītis, kura dzimtene ir ASV, pēc pasaules iepazīšanas apmeties uz dzīvi tēvzemē un naudu pelna, gatavojot un dažādās vietās un pasākumos piedāvājot hotdogus, šonedēļ raksta "Kursas Laiks".

“Sinepītes, svaigo sīpolu un marinētu gurķi,” pircēja Ruta no piedāvājuma klāsta izvēlas piedevas, ko vēlas hotdoga “vēderā”. Viņa ievērojusi, ka Grobiņā, ceļa malā pie bijušās “Lauktehnikas”, busiņš ar uzrakstu “Gardumkaste” uzturas regulāri, un garāmbraucot pietur, lai iegādātos siltu uzkodu. Tas esot kas cits nekā veikalos nopērkamais. Rutai līdzi ir kartīte, kurā krājas atzīmes par pirkumu. Kad tā būs pilna, viens “karstais suns” tiks izsniegts par velti.

Hotdogi tiek gatavoti uz vietas busiņā, kas Pēterim ļauj būt mobilam. Potenciālos klientus uzrunā gan košs uzraksts uz tā sāniem, gan ceptas gaļas aromāts. Viņš jau apzinājis vietas Liepājas apkaimē, kur pircēji sarodas cits pēc cits.

“Kurš latvietis gan nezina, kas ir maize ar desu?” jautā Pēteris un stāsta, ka abi hotdoga pamatprodukti ir ražoti Latvijā, no piedevām vien kečups importēts.

Pēteris stāsta, ka ir ASV dzimis latvietis. Vecāki – liepājnieki – uz šo valsti devušies kara laikā. “Kādam jāskrien arī uz šito pusi, ne tikai uz ārpusi ko nopelnīt,” Pēteris atjoko uz jautājumu, kāpēc atgriezies tēvzemē. Viņš ar ģimeni, kurā aug trīs dēli, dzīvo netālu no Liepājas – Medzes pagastā. Ar hotdogu gatavošanu viņš ASV neesot nodarbojies, bet gan tur, gan Kanādā un Eiropā tas pašlaik esot “kolosāls bizness”.

Vaicāts par šīs nodarbes mīnusiem, Pēteris ilgi domā. “Ja dara to, ko mīl, tad nav mīnusu.” Par kontrolējošajām iestādēm nesūdzas, Pārtikas un veterinārais dienests viņa darba vietu esot atzinīgi novērtējis. “Tā tam ir jābūt,” pārliecināti saka hotdogu tirgotājs.