Rekurzeme.lv ARHĪVS

Nīcas zivju konservu ražotāja "Piejūra" investē 5,2 miljonus eiro rūpnīcas modernizācijā

NOZARE.LV

2014. gada 14. jūlijs 12:29

543
Nīcas zivju konservu ražotāja "Piejūra" investē 5,2 miljonus eiro rūpnīcas modernizācijā

Viena no modernākajām zivju pārstrādes rūpnīcām Baltijā – SIA "Piejūra", kas atrodas Liepājas novada Nīcas pagastā, 2013./2014. gadā ražotnes modernizēšanā un paplašināšanā ir ieguldījusi 5 200 000 eiro. Uzņēmums šogad uzsācis sadarbību ar piecpadsmit jaunām valstīm, uz kurām tiek eksportēti SIA „Piejūra” ražotie šprotu un mencu aknu konservi.

Pēdējo četru gadu laikā, vairāku modernizācijas projektu rezultātā, SIA „Piejūra” no nelielas šprotu ražotnes ir kļuvusi par vienu no modernākajām zivju pārstrādes rūpnīcām Baltijā.

Uzņēmuma eksports 2013. gadā veidoja 97% no kopējā apgrozījuma un visa saražotā produkcija tika eksportēta uz Krieviju. Pieaugot ražošanas jaudām, uzņēmums šī gada laikā ir uzsācis produkcijas eksportu uz piecpadsmit jaunām valstīm - Lietuvu, Igauniju, Poliju, Vāciju, Angliju, Slovākiju, Čehiju, Itāliju, Grieķiju, Azerbaidžānu, ASV, Kanādu, Bulgāriju, Moldovu un Ukrainu. Eksports uz Krieviju uzņēmumā šobrīd veido aptuveni 60% no uzņēmuma saražotās produkcijas, atlikušie 40% tiek eksportēti uz jaunajām sadarbības valstīm.

„Pateicoties ražotnes modernizācijai, kas tiks pabeigta 2014. gada vasarā, jau šobrīd spējam saražot divas ar pusi reizes vairāk produkcijas kā līdz šim. Tāpēc aktīvi strādājam un meklējam jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus gan NVS valstīs, gan Eiropā. Šobrīd neredzam pamatu bažām, ka Ukrainas krīze varētu būtiski ietekmēt mūsu uzņēmuma pārdošanas apjomus. Mūsu eksports uz Krieviju šogad nav būtiski samazinājies,” informē Māris Daude, SIA „Piejūra” tirdzniecības un mārketinga vadītājs.
2013. gadā uzņēmums ir izstrādājis jaunu zīmolu Eiropas tirgum – „AMBERFISH”, un plāno palielināt piedāvāto produktu klāstu ar vairāk nekā 60 dažādiem zivju pārstrādes produktiem. Rūpnīcas modernizācijas rezultātā uzņēmums varēs piedāvāt ne tikai zivju konservus, bet arī auksti kūpinātas un saldētas zivis, un to pārstrādes produktus. Jauno produktu izstrādē uzņēmums šogad plāno investēt aptuveni 100 000 eiro. Tāpat SIA „Piejūra” šī gada laikā plāno uzsākt gan BRC gan IFS sertifikācijas procesus, lai varētu uzsākt sadarbību ar Eiropas lielākajiem lielveikalu tīkliem.

„Produkcijas ražošanā izmantojam modernākās ražošanas iekārtas, līdz ar to spējam nodrošināt augstu produktu kvalitāti, kuru novērtē mūsu sadarbības partneri un pircēji. Tieši produktu kvalitāte palīdz mums noturēt un palielināt pārdošanas apjomus laikā, kad daudzu zivju pārstrādes uzņēmumu pārdošanas apjomi strauji krītas,” papildina M.Daude.   

Rūpnīcas modernizācija ir veikta ar Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta (LAD), kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbalstu. Projektu ”SIA „Piejūra” ražotnes modernizācija 3. kārta” (projekta Nr.11-00-Z20500-000039) un ”Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana SIA „Piejūra” ražotnē un ražošanas procesā” (projekta Nr. KPFI-15.1/121) ietvaros kopējās investīcijas, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), ir vairāk nekā 5 200 000 eiro. Eiropas Savienības struktūrfondu atbalsts šajos projektos sastāda 1 705 562,04 eiro.

Par SIA „Piejūra”
Uzņēmums „Piejūra” ir dibināts 1995. gadā Liepājas novada Nīcas pagastā un nodarbojas ar augstākās kvalitātes zivju pārstrādes produktu ražošanu. Uzņēmuma galvenie produkti ir šprotes eļļā un mencu aknu konservi. Uzņēmuma eksports veido 97% no saražotās produkcijas un tā galvenais noieta tirgus ir Krievija. Pēdējo 2,5 gadu laikā (no 2012. gada janvāra līdz 2014. gada jūnijam) SIA "Piejūra" nodokļu veidā valsts budžetā ir ieskaitījusi vairāk nekā 1,2 miljonus eiro.

Māris Daude
Tirdzniecības un mārketinga vadītājs