Rekurzeme.lv ARHĪVS

Partijas "No sirds Latvijai" Kurzemes vēlēšanu apgabalā līderu skaitā arī Guntis Rolis

Rekurzeme

2014. gada 1. augusts 10:17

1170
Partijas "No sirds Latvijai" Kurzemes vēlēšanu apgabalā līderu skaitā arī Guntis Rolis

Partijas "No sirds Latvijai" līdere Inguna Sudraba šodien, 1. augustā iesniegs Centrālajā vēlēšanu komisijā deputātu kandidātu sarakstus, kā arī 4000 zīmju programmu 12. Saeimas vēlēšanām, kuru apstiprināja 30. jūlija valdes sēdē. Partija iesniegs sarakstus, kuros pavisam ir 105 deputātu kandidāti, dalībai vēlēšanās visos apgabalos.

Inguna Sudraba, partijas "No sirds Latvijai" valdes priekšsēdētāja, uzsver: "Pusgada laikā esam izveidojuši spēcīgu komandu, kas ir gatava un spēj īstenot pārmaiņas, kuras tik ļoti gaida valsts iedzīvotāji. Mums ir cilvēki, kuri ir pieredzējuši, godīgi un apņēmības pilni ierobežot korupciju, politiķu alkatību un vadīt Latviju kā gādīgi un rūpīgi saimnieki, lai Latvija kļūtu par valsti, ar kuru lepojamies."

Partijas "No sirds Latvijai" 4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā kā prioritāte ir izvirzīta arī godīgas un efektīvas politiskās sistēmas un valsts pārvaldes izveidošana un valsts izaugsmes nodrošināšana, garantējot sabiedrībai labklājību, drošību un stabilitāti.

Sarakstā kandidē uzņēmēji, valsts un pašvaldību darbinieki, juristi, sociālās jomas speciālisti un citu profesiju un nozaru pārstāvji. 99 deputātu kandidātiem ir augstākā izglītība. 62 kandidāti ir vīrieši, 43 – sievietes.

Rīgas vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir partijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba, pedagogs, Rīgas 3. ģimnāzijas direktors Andris Priekulis un Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Romāns Mežeckis.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir Latvijas Universitātes lektors Gunārs Kūtris, lauku attīstības eksperte Ineta Stabulniece un Latvijas Ārstu biedrības prezidenta padomniece Liene Cipule.

Zemgales vēlēšanu saraksta priekšgalā ir uzņēmējs Aivars Meija, SIA "Veiters korporācija” komercdirektore Diāna Novicka un skolotāja Inese Vārslavāne.

Latgalē saraksta pirmie trīs kandidāti ir Latvijas Pašvaldības savienības padomniece Silvija Šimfa, Balvu novada pašvaldības sociālā dienesta vadītāja Anita Petrova un uzņēmēja Valentīna Šabuņeviča.

Savukārt Kurzemes vēlēšanu apgabalā līderi ir profesors, Latvijas Universitātes katedras vadītājs Ringolds Balodis, izglītības iestādes - Rīgas Dabaszinību skolas - direktore Daiga Kalniņa un Rucavas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Guntis Rolis.

Apstiprinot sarakstus, valde izskatīja partijas “No sirds Latvijai” un biedrības “Tautas kustība „No sirds Latvijai”” biedru pieteikumus, izvērtēja katra cilvēka darbību partijā un kustībā, kā arī ņēma vērā viņu profesionālo pieredzi un atbilstību kandidātu atlases nolikuma kritērijiem.

Ar partijas “No sirds Latvijai” 4000 zīmju programmas tekstu iespējams iepazīties mājaslapā: www.nosirdslatvijai.lv


Informāciju sniedza:
Inguna Sudraba, partijas “No sirds Latvijai” priekšsēdētāja