Rekurzeme.lv ARHĪVS

Arī Aizputes jaunieši aicinās pieaugušos piedalīties vēlēšanās

LETA--REKURZEME

2014. gada 25. septembris 12:09

253
Arī Aizputes jaunieši aicinās pieaugušos piedalīties vēlēšanās

Kurzemes nevalstisko organizāciju (NVO) atbalsta centrs 27.septembrī deviņās Kurzemes pilsētās vienlaicīgi organizēs jauniešu akciju "Audzinām demokrātiju", kuras laikā jaunieši aicinās pieaugušos piedalīties Saeimas vēlēšanās 4.oktobrī, informē Kurzemes NVO atbalsta centra pārstāve Inese Siliņa.

Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību zemajai vēlētāju aktivitātei un aicināt balsstiesīgos iedzīvotājus piedalīties vēlēšanās.

Akcijā piekrituši iesaistīties ap 200 jauniešu no Aizputes, Brocēniem, Kuldīgas, Rojas, Sabiles, Saldus, Talsiem, Valdemārpils un Ventspils.

Akcijas laikā jaunieši visās pilsētās vienlaikus no plkst.10 līdz 12 dosies ielās, lai pievērstu garāmgājēju uzmanību 4.oktobrī gaidāmajām vēlēšanām un faktam, ka, neskatoties uz visām negācijām un neticību, ir jāpiedalās vēlēšanās. Kurzemes NVO atbalsta centrs sadarbībā ar sabiedrību par atklātību "Delna" jauniešiem būs nodrošinājis izdales materiālus un sēklu paciņas "Ko sēsi, to pļausi". Akcijas norisi jaunieši arī fiksēs un atspoguļos sociālajos tīklos.

Kurzemes NVO atbalsta centrs sadarbībā ar karikatūristu Zemgusu Zaharānu ir sagatavojis provokatīvu karikatūru - formu, kādā pievērst garāmgājēju uzmanību zemajai vēlētāju aktivitātei un likt aizdomāties par nepieciešamību tomēr doties uz vēlēšanām.

Akcijā piedalīsies galvenokārt nepilngadīgi jaunieši, un šī forma ir izvēlēta apzināti. Kā norādīja Siliņa, pilngadīgie Latvijas iedzīvotāji atbildību piedalīties vēlēšanās nereti uztver kā ko ļoti personīgu un tikai savu dzīvi ietekmējošu rīcību vai veidu, kā izpaust savas sajūtas par valstī notiekošo, taču mums ir gana daudz Latvijas nākotnē ieinteresētu gudru jauniešu, kuri vēlas savu nākotni, darba un ģimenes dzīvi saistīt ar Latviju.

Akcijas ideja ir Kurzemes NVO atbalsta centra atbildes reakcija uz zemo vēlētāju aktivitāti pēdējās Saeimas un arī pašvaldību vēlēšanās. Pirmajās vēlēšanās, kopš Latvija atguvusi neatkarību, 1991.gadā piedalījās 90% vēlētāju, un šī aktivitāte ar katrām vēlēšanām ir kritusies, pagājušajās vēlēšanās sasniedzot vien 60% vēlētāju aktivitāti. Vēl sliktāka situācija ir pašvaldību vēlēšanās. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Kurzemē, kas notika pērn, vidēji piedalījās tikai 40% vēlētāju.