Rekurzeme.lv ARHĪVS

Priekulē iedzīvotāja sūdzas, ka nesaņem Lato Lapsas izdevumu

Rekurzeme

2014. gada 1. oktobris 11:53

459
Priekulē iedzīvotāja sūdzas, ka nesaņem Lato Lapsas izdevumu

Kāda portāla un "Kursas Laika" lasītāja no Priekules interesējās par Lato Lapsas izdevumu, kuram viņasprāt vajadzējis pienākt pasta kastītē otrdien. Tomēr tā nav bijis, tādēļ viņa zvanījusi uz "Latvijas Pasta" nodaļu Priekulē, kur saņēmusi atbildi, ka izdevums atsaukts un sapratusi, ka tā vairs nebūs, bet citur novadā cilvēki to saņēmuši.

Lūdzām "Latvijas Pastu" komentēt situāciju. Atbild Sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone: "Latvijas Pasts" ir piegādājis Lato Lapsas izdoto informatīvo materiālu "Vienotība, pietiek!" Priekules novada iedzīvotājiem. Lai mēs no savas puses varētu sniegt detalizētu informāciju par iemesliem, kādēļ kāds konkrēts klients nav saņēmis šo informatīvo materiālo, mums ir jāzina pilna saņēmēja adrese. Katrs šāds gadījums ir jāizskata individuāli".

30.septembrī saskaņā ar līgumu, ko izdevējs noslēdzis ar Latvijas pastu, jānoslēdzas avīzes "Vienotība, PIETIEK!" šīgada vienīgā numura izplatīšanai, FOCUS.LV informēja žurnālists Lato Lapsa. Avīzei, kas iespiesta 122 tūkstošos eksemplāru, bez maksas esot jānonāk visu Kurzemes vēlētāju pastkastītēs.

Atšķirībā no iepriekšējiem avīzes numuriem, kas ir bijuši veltīti īpaši spilgtiem indivīdiem no dažādām politiskajām partijām - Vienotības, ZZS, Saskaņas centra, Nacionālās apvienības -, šoreiz viss "Vienotība, PIETIEK!" numurs esot veltīts tikai vienai personai - Saeimas priekšsēdētājai Solvita Āboltiņa, kas cer iekļūt arī jaunajā Saeimā un kandidē Kurzemes vēlēšanu apgabalā kā Vienotības saraksta pirmais numurs.

Jaunās avīzes veidotāji esot rīkojušies ciešā saskaņā ar tās galvenās varones 27. septembrī priekšvēlēšanu debatēs apliecināto: "Sabiedrībai ir nepieciešams zināt informāciju. Es to nenosauktu par nomelnošanas kampaņu, ja es informēju cilvēkus par informāciju, kas ir manā rīcībā, un šī informācija apstiprinās!"

Sekojot Solvitas Āboltiņas teiktajam, jaunās avīzes veidotāji uzskatījuši par savu pienākumu nodrošināt, lai visiem viņas potenciālajiem vēlētājiem vai izsvītrotājiem būtu iespēja iepazīties ar visu informāciju, kas par viņu pēdējā laikā ir tikusi publicēta portālā pietiek.com.

Lapsa arī vēsta, ka portāls pietiek.com jau tradicionāli saņemot lasītāju ziņojumus par avīzes zagšanu. Šoreiz saņemtas ziņas arī par vietumis pastniekiem "no augšas" dotu norādījumu "nepatīkamo" un "neērto" avīzi nepiegādāt.

Izdevēji jau esot pieprasījuši par šiem gadījumiem paskaidrojumus Latvijas pasta vadībai. Savukārt visi Kurzemes iedzīvotāji, kuri avīzi līdz 30.septembrim savās pastkastītēs nav saņēmuši, tiek aicināti pieprasīt to savās pasta nodaļās un informēt par to portālu pietiek.com.