Rekurzeme.lv ARHĪVS

Konkursa Kas Notiek? tiešraidi Lattelecom.tv vadīs grupa "Musiqq"

Rekurzeme

2014. gada 17. oktobris 13:18

119
Konkursa Kas Notiek? tiešraidi Lattelecom.tv vadīs grupa "Musiqq"

Šodien paziņojam, ka laikraksta ''Diena'' rīkoto mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursu 9. klašu skolēniem ''Kas notiek?, kurš konkursa 15. jubilejas gadā norisināsies ineteraktīvi Lattelecom interneta televīzijas tiešraidē, vadīs grupas ''Musiqq'' mūziķi Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris.

Latvijas populārā grupa ''Musiqq'' 24. oktobrī plkst. 9.00 aicina visu Latvijas skolu devīto klašu skolēnus, kā arī citus interesentus pārbaudīt savas zināšanas un erudīciju par notikumiem Latvijā un pasaulē, noskatoties savā datorā, planšetē vai viedtālrunī konkursa tiešraidi un mēģinot atbildēt uz 35 āķīgi interesantiem jautājumiem.

Emīls Balceris 2007. gadā, būdams Grobiņas vidusskolas 9. klases skolnieks, pats ir piedalījies konkursā ''Kas notiek?''. Tajā gadā konkursā piedalījās ap 22 000 visas Latvijas skolu 9. klašu skolēnu. ''Toreiz visiem izdalīja anketas, kurās vienas stundas laikā bija jāieraksta pareizās atbildes. Bija forši.'' atceras Emīls.

''Es nevaru atklāt visus šīgada konkursa noslēpumus un nedrīkstu dot pat niecīgu mājienu par to, kas būs jautājumos, bet apgalvoju, ka būs interesanti,'' sola grupas ''Musiqq'' līderis Marats Ogļezņevs. ''Tāpēc es iesaku – 24. oktobra rītā ieslēdziet datoru, uzstellējiet Lattelecom.tv arī savām omītēm un opjiem, kuriem patīk risināt krustvārdu mīklas – viņiem būs reāli interesanti. Citi varbūt savās skolās un darbos pa kluso var noskatīties konkursa ''Kas notiek?'' pārraidi savos viedtālruņos, planšetēs vai datoros.''

''Devītklasnieki, gatavojieties konkursam, savukārt mēs gatavojamies savas piektās dzimšanas dienas koncertam, kas 16. novembrī notiks koncertzālē ''Palladium Rīga'',''aicina ''Musiqq'' puiši.

Marats un Emīls 9. klašu skolēniem novēl panākumus konkursā un iesaka nenokavēt pieteikšanos tām skolām, kas to vēl nav paspējušas izdarīt. Konkursam ''Kas notiek?'' var pieteikties vēl līdz 17. oktobrim (ieskaitot), aizpildot anketu portāla Diena.lv sadaļā http://www.diena.lv/kas-notiek

Jubilejas konkursa norisi atbalsta inovatīvais komunikāciju uzņēmums Lattelecom, tādēļ šoreiz īpaši piedomāts pie konkursa interaktiviātes - 24. oktobrī, pirmo reizi konkursa vēsturē jautājumi tiks uzdoti interneta televīzijā Lattelecom.tv.

15 gadu laikā konkursā ''Kas notiek?'' ir piedalījušies vairāk nekā 360 000 devīto klašu skolēnu. Arī šogad konkursā tiks noteiktas piecas uzvarētājas klases un pieci individuālie uzvarētāji – pa vienam no Latgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes un Zemgales - , vērtējot devītklasnieku zināšanas par notikumiem Latvijā un pasaulē.

Konkursa ''Kas notiek?'' mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē, kas bijuši atspoguļoti plašsaziņas līdzekļos. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu.

Līga Lasmane, SIA ''Dienas mediji'' mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāja