Rekurzeme.lv ARHĪVS

Atbildīga aizņemšanās garantē pozitīvu finanšu situāciju

Ar4ers

2014. gada 21. novembris 00:00

33
Atbildīga aizņemšanās garantē pozitīvu finanšu situāciju

Vēlaties aizņemties kādu no ātro kredītu piedāvājumiem, bet neziniet kā izdevīgāk plānot savus ienākumus un izdevumus? Atbildīga aizņemšanās ir svarīgākais nosacījums aizdevuma saņemšanā.

Atbildīga aizņemšanās –
• Izvēlētajam aizdevumam var pieteikties tikai pilngadīgi Latvijas Republikas iedzīvotāji, bez nenokārtotām parādsaistībām citās kompānijās;
• Kredīti internetā tiek izniegti tikai tiem, kuriem ir atbilstoši ikmēneša ienākumi aizdevuma pamatsummas saņemšanai. Ja potenciālā klienta ienākumi ir neatbilstoši vai mazāki – izvēlētā kompānija var piešķirt mazāku summu vai, diemžēl, atteikt piešķirt aizdevumu;
• Potenciālajam klientam vienmēr ir jāpārdomā gan naudas vajadzība, gan savas atmaksas iespējas. Neaizņemieties, ja nespēsiet laikā atmaksāt kredītu – tā ir ļoti liela atbildība. Ja radīsies finansiālas grūtības un nespēsiet laikā atmaksāt aizdevuma pamatsummu – pastāv risks, ka sabojāsiet savu kredītvēsturi un Jūsu finansiālā situācija ievērojami pasliktināsies.
• Daudzi klienti aizņemoties nemaz neizlasa kredīta līgumu, tāpēc lai nerastos liekas problēmas un nesaprašanas – vienmēr pirms aizņemšanās rūpīgi pārlasiet katru kredīta līguma punktu un pārdomājiet savu atbilstību šiem nosacījumiem. Ja kādam līguma nosacījumam neatbilstiet – neaizņemieties un labak meklējiet citu finanšu risinājumu.

Atbildīgs risinājums – nepieciešamības gadījumā pagariniet kredīta termiņu
Kredīta pagarināšana ir vienkārša, ātra un īpaši piemērota, tiem debitoriem, kuri finansiālu apsvērumu dēļ nevar laikā atmaksāt aizdevuma pamatsummu. Klients pats pēc saviem var pagarināt aizdevuma atmaksas termiņu uz 7,14 vai 30 dienām, taču šis ir maksas pakalpojums. Bet tā uz laiku varēsiet atlikt maksājumus bez liekām parādsaistībām.

Lai aizņemtos bez liekām problēmām, saprātīgi un atbildīgi – Jums ir jābūt stabiliem ikmēneša ienākumiem ar ko aizdevumu pēc termiņa beigām sekmīgi atmaksāt. Vairums internetā pieejamo kredītu kompāniju piedāvā jaunajiem klientiem īpaši izdevīgos bezprocentu kredītus. Bezprocentu kredīts nozīmē to, ka Jums papildus nebūs jāmaksā  procentu likmes maksājumi.

Tomēr ja plānojiet aizņemties atkārtoti -  papildus aizdevuma summai visbiežāk būs ir jāmaksā noteikts procentu maksājums, kas vidēji svārstās no 10% - 12%. Jāuzsver, ka ir kompānijas, kur procentu māksumi ir lielāki un sasniedz pat 27,5%. Daudzi nepādomā šo nosacījumu un tapēc nereti rodas parādsaistības, kas var negatīvi ietekmēt turpmāko aizņemšanos.

Pirmais bezprocentu kredīts un citi aizdevuma veidi internetā ļoti bieži daudziem šķiet vilinoši, taču ļoti rūpīgi ir jāizvērtē gan sava atbilstība kredīta līguma nosacījumiem,gan kredīta vajadzība un savas atmaksas iespējas. Neaizņemieties, lai nomaksātu citus parādus, bet gan tikai tajos gadījumos, ja līdz algai atlikušas vien dažas dienas un nepieciešams veikt svarīgus pirkumus vai maksājumus. Nauda ir vajadzīga mums visiem, tieši tapēc pats svarīgais ir aizņemties atbildīgi un tikai tad, kad tas ir visvairāk nepieciešams. Esiet zinošs un neaizņemieties, ja nespēsiet aizdevumu atmaksāt. Atbildīga aizņemšanās ir pozitīvas kredīta saņemšanas un atmaksas pamatā.