Rekurzeme.lv ARHĪVS

KASKO polises cena, kā tā veidojas?

Compensa

2014. gada 20. novembris 14:03

73
KASKO polises cena, kā tā veidojas?

Katra ikdienas pirkuma summa sastāv no dažādiem faktoriem – cik daudz dažādu produktu esam salikuši groziņā, vai esam izvēlējušies akcijas piedāvājumus, izvēlējušies tikai to, kas nepieciešams, vai esam paņēmuši papildus arī kādu našķi. Katrai lietai ir sava cena, kas sastāv no vairākiem faktoriem. Bieži vien iegādājamies pašu nepieciešamāko, lai summa, ko izdodam par iegādāto, nebūtu tik augsta. Rēķinām līdzi un domājam par savu vai ģimenes budžetu. 

KASKO apdrošināšanas polise ir viena no lietām, kas nepieciešama ikdienā, ja esi auto īpašnieks un ikdienā arī savu spēkratu izmanto. Vienmēr ir labāk justies droši un pārliecināti, ka neparedzētu situāciju gadījumā būs kāds, kas palīdzēs. Tieši tāpēc nepieciešama KASKO polise. Arī KASKO polisei, kā jau jebkurai precei, ir sava cena, kas veidojas no dažādiem faktoriem – saistīti ar apdrošināmo auto un šofera stāžu un braukšanas vēsturi. 

Tad kā īsti veidojas KASKO polises cena? No kā tā sastāv? 

KASKO polises cena katram transportlīdzeklim tiek aprēkināta individuāli, ņemot vērā vairākus faktorus, tā tiek aprēķināta konkrētam auto un tā vadītājam. Lai noteiktu apdrošināšanas polises cenu, vērā tiek ņemtas sekojošas lietas: 

  • Transportlīdzekļa marka, modelis un izlaiduma gads
  • Transportlīdzekļa tirgus vērtība
  • Automobiļa lietotāja vecums un vadītāja braukšanas stāžs
  • Polises darbības teritorija - ja neizbraucam no Latvijas vai Baltijas teritorijas, KASKO polises iegādes summa var būt lētāka, nekā tad, ja vēlēsimies apdrošināt auto arī tad, ja ar automašīnu tiks braukts arī uz Eiropu vai NVS valstīm
  • Kā izvēlamies veikt maksājumu – vienā reizē, vai vairākās daļās

Nevar neminēt arī izvēlēto pašrisku, iegādājoties polisi. Pašrisks ir summa, kas jāmaksā klientam pie katra pieteiktā apdrošināšanas gadījuma. Izvēloties augstāku pašrisku, polises cena būs zemāka, jo transportlīdzekļa īpašnieks uzņemas lielāku atbildību negadījumu situācijās. Savukārt, izvēloties nulles pašrisku, polises cena būs augstāka, toties negadījuma situācijās nebūs nepieciešams paša finansiālais ieguldījums. 

Kā zināms, KASKO polise sedz zaudējumus arī auto zādzības vai apzagšanas gadījumos. Bet, lai nodrošinātu šādu risku,  transportlīdzeklim ir jābūt aprīkotam ar piemērotu drošības sistēmu (signalizāciju, imobilaizeru un/vai citu sistēmu).

Ne visiem apdrošinātājiem ir vienādi noteikumi un piedāvājumi, tāpēc jāizvēlas un jāpārliecinās par sev atbilstošāko, kas apmierina visas prasības un piedāvā vislabāko nodrošinājumu transportlīdzeklim negadījumu situācijās.

Vairāk informāciju lasi šeit: http://www.compensa.lv/content_lv/casco.html