Rekurzeme.lv ARHĪVS

ALTUM – mikrokredīts

Rihards Gruduls

2014. gada 24. novembris 00:08

201
ALTUM – mikrokredīts

Pievēršoties uzņēmējdarbībai, katram uzņēmējam ir savas prasības. Kādam aizdevuma ņemšanai ir nepieciešama liela summa, citam pietiks ar salīdzinoši mazākiem finansiālajiem līdzekļiem.

Lai atrisinātu nelielo un mazo uzņēmumu problēmas, kur ņemt aizdevumu – finanšu institūcija ALTUM piedāvā arī atbalsta programmas, kas paredzētas tieši mikrouzņēmumu attīstības veicināšanai.

Neliela biznesa attīstīšanai vai uzsākšanai mikrouzņēmumiem un biznesa uzsācējiem ALTUM piedāvā mikroaizdevumus, gan investīcijām, gan apgrozāmiem līdzekļiem.

Viena no Mikrokreditēšanas programmām ir paredzēta mikrouzņēmumiem, kuros ir ne vairāk par desmit darbiniekiem. Jāņem vērā, ka visām programmām ir arī savi ierobežojumi. Jāatceras, ka uz atbalstu šajā programmā varēs pretendēt uzņēmumi, kuru gada neto apgrozījums vai ieņēmumi no saimnieciskās darbības un arī gada bilance nepārsniedz 1 992 020,53 EUR.

Finansiālajam atbalstam var pieteikties arī biznesa uzsācēji pirms mikrouzņēmuma izveidošanas, kuriem jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējam 2 mēnešu laikā pēc ALTUM lēmuma par atbalsta piešķiršanu.

Kādas ir šīs programmas priekšrocības:

  • Jūs varat saņemt aizdevumu ar summu līdz pat 14 228,72 EUR (apgrozāmiem līdzekļiem - līdz EUR 7 114,36 EUR);
  • Aizdevumus var saņemt ar fiksētu likmi no 5% līdz 8%;
  • Aizdevums var tikt izsniegts uz termiņu līdz 5 gadiem
  • Jāatceras, ka biznesa projektiem līdz EUR 7 114,36 aizņēmēja līdzdalība ir 0%, bet projekta kopējā summa pārsniedz šo summu, tad aizdevumu piešķir 90% apmērā no projekta summas, un 10% līdzfinansē uzņēmējs.

ALTUM lūdz ņemt vērā, ka programmai ir noteikti ierobežojumi attiecībā atbalstāmajām darbības sfērām. Tas nozīmē, ka labāk ir vērsties un pakonsultēties ar ALTUM darbiniekiem, kas noteikti zinās jums pastāstīt vai konkrētās idejas īstenošanai, ALTUM palīdzība būs tā pati veiksmīgākā.
Mikrokredīts pieejams arī ALTUM pasākumā - MVU mikrokreditēšanas programma. Tā ir uzņēmēju iespēja attīstīt mikro, mazo vai vidēju uzņēmumu, dodot tam iespēju dzīvotspējīga biznesa projekta idejas realizēšanai un ieviešanai dzīvē.

MVU mikrokreditēšanas programma būs piemērota šādos gadījumos:

  • ja aizdevumam nav nepieciešama lielāka naudas summa par 25000 eiro;
  • ja aizdevumu iecerēts ņemt ilgtermiņā. Šajā gadījumā aizdevuma termiņš investīciju aizdevumiem iespējams līdz 7 gadiem, savukārt apgrozāmajiem līdzekļiem tie būs ne vairāk kā 5 gadi.