Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Kurzemes gaļsaimnieks", "Compaqpeat" un "NPK Expert" saņem atzinības rakstus

Rekurzeme

2014. gada 5. decembris 11:31

153
"Kurzemes gaļsaimnieks", "Compaqpeat" un "NPK Expert" saņem atzinības rakstus

Jau desmito gadu pēc kārtas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ekonomikas ministriju organizē konkursu "Eksporta un inovācijas balva". No Liepājas apkaimes konkursam izvirzītie uzņēmumi saņēmuši atzinības rakstus.

Šogad konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" eksporta čempiona titulu ieguva farmācijas kompānija AS "Olainfarm". Pērn šis tituls tika būvkompānijai AS "UPB".

Titula "Eksporta čempions" pretendentus žūrijas komisija izvirza no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" laureāti tika paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus konkursa dalībniekus sveica konkursa patrons Valsts prezidents Andris Bērziņš, vēsta www.liaa.gov.lv.


Liepājas pusē konkursa otrajai kārtai kategorijā "Eksportspējīgākais komersants” lielo / vidējo komercsabiedrību grupā tika izvirzīts Priekules novada uzņēmums "Kurzemes gaļsaimnieks”, Rucavas novada SIA "Compaqpeat”, savukārt Liepājā esošais uzņēmums SIA "NPK Expert” balvai tika izvirzīts kategorijā "Eksportspējīgākais komersants” mazo komercsabiedrību grupā.

Konkursa mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē.