Rekurzeme.lv ARHĪVS

Daudzbērnu ģimenes "Latvenergo" dāvinājumam var pieteikties līdz gada beigām

LETA

2014. gada 5. decembris 14:37

26
Daudzbērnu ģimenes "Latvenergo" dāvinājumam var pieteikties līdz gada beigām

Šogad realizētajai AS "Latvenergo" atbalsta programmai daudzbērnu ģimenes var pieteikties vēl līdz 31.decembrim, aģentūru LETA informēja "Latvenergo". 2014.gadā "Latvenergo" sociālās atbalsta programmas laikā daudzbērnu ģimenēm ( ar trīs un vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem) piešķir atbalstu, kas atbilst 84,24 eiro, papildus kompensējot klientam 2400 kWh par "Starta tarifu". Šogad dāvinājumu saņēmuši jau gandrīz 15 000 daudzbērnu ģimeņu.

Savukārt jau no 2015.gada 1.janvāra, piesakoties portālā "www.e-latvenergo.lv", ģimenēm ar trīs vai vairāk nepilngadīgu bērnu būs iespējams saņemt valsts atbalstu, kas sniegs iespēju katru mēnesi par pirmajām 300 kilovatstundām (kWh) norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam "Starta tarifam" - šo cenu 2015.gadā veidos elektroenerģija (0,0131 eiro par kWh) un attiecīgajā norēķinu periodā spēkā esošais tarifs par sistēmas pakalpojumiem, obligātā iepirkumu komponente un pievienotās vērtības nodokļa likme.

 2015.gada 1.janvārī, atveroties elektroenerģijas tirgum, daudzbērnu ģimenes varēs saņemt valsts atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju, ja tās būs izvēlējušās "Latvenergo" kā savu elektroenerģijas tirgotāju. Ģimenes, kurās aug trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai aizbilstamie, pēc pieteikšanās atbalstam no 2015.gada 1.janvāra katru mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām varēs norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam "Starta tarifam", bet par pārējām - atbilstoši izvēlētajam "Elektrum" produktam. Lai saņemtu atbalstu, daudzbērnu ģimenēm, tāpat kā šogad, piesakoties atbalstam, būs jāaizpilda pieteikšanās forma, kas būs pieejama portālā "www.e-latvenergo.lv" no 1.janvāra.

Elektroenerģijas tirgus pilnīga atvēršana bija plānota no 2014.gada 1.aprīļa. Taču šā gada martā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka mājsaimniecībām elektroenerģijas tirgu atvērs no 2015.gada 1.janvāra.

Līdz šim savus elektrības cenu piedāvājumus mājsaimniecībām publiskojuši četri tirgotāji.

Lai saņemtu pakalpojumu 2015.gada 1.janvārī, klientiem sev piemērotākais piedāvājums jāizvēlas līdz šā gada 15.decembrim. Pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas mājsaimniecības elektrības tirgotāju varēs mainīt kaut vai katru mēnesi.