Rekurzeme.lv ARHĪVS

Valsts atbalsts biznesam – Altum

Rihards Gruduls

2014. gada 12. decembris 00:00

66
Valsts atbalsts biznesam – Altum

Pirms realizēt biznesa ideju, nepieciešams tam kārtīgi sagatavoties. Vajadzīgs gan labs biznesa plāns, gan, protams, arī finansējums. Šādās situācijās palīdzēt var dalība kādā no finanšu institūcijas Altum atbalsta programmām. Ar šo programmu palīdzību atbalsts biznesam pieejams gan biznesa uzsākšanai, gan arī uzņēmējdarbības attīstībai.

Kopumā Altum realizē septiņas dažādas valsts atbalsta programmas, tādēļ tās paredzētas plašam uzņēmēju lokam.

Altum piedāvājumā, gan Starta programma biznesa uzsākšanai, gan arī Mikrokreditēšanas un MVU mikrokreditēšanas programmas, kas paredzētas mikrouzņēmumu attīstībai. Tāpat pieejams arī MVU izaugsmes aizdevums, kā arī konkurētspējas uzlabošanas programma, apgrozāmie līdzekļi lauksaimniekiem un zemes iegādes kreditēšanas programma. Būtiski, ka vairums programmu piedāvā ne vien nepieciešamo finansējumu, bet arī bezmaksas konsultācijas un apmācības, kas būs noderīgas biznesa plāna izveidē un veiksmīgā realizēšanā.

Svarīgi arī, ka Altum atbalsts biznesam pieejams ar īpaši izdevīgiem nosacījumiem. Piemēram, Starta programmas ietvaros reizē ar aizdevumu tiek piešķirta arī procentu likmes subsīdija, kas nozīmē, ka Altum segs 70 vai pat 80 % no kopējās procentos maksājamās summas. Tādā veidā aizdevums pieejams ar īpaši zemām procentu likmēm.

Pateicoties plašajam programmu klāstam, ikviens varēs šeit atrast savai situācijai un vīzijai atbilstošāko risinājumu. Mājas lapā altum.lv iespējams iepazīties ar visām programmām, aizdevumu summām, ierobežojumiem, kā arī līgumu nosacījumiem. Turpat pieejams arī programmu kalkulators, kas potenciālajiem klientiem palīdzēs izvēlēties konkrētajai biznesa idejai piemērotāko programmu.

Nozīmīga Altum realizēto atbalsta programmu priekšrocība- aizdevums pieejams arī tiem, kuriem, dažādu iemeslu dēļ, finansējumu parastajās komercbankās saņemt ir apgrūtinoši. Visvairāk tas attiecināms tieši uz biznesa uzsācējiem un maza apjoma projektiem, kā arī uzņēmumiem ar nepietiekamu nodrošinājumu.

Lai pieteiktos uz konsultāciju pie Altum speciālista, pastāv divas iespējas – savu kontaktinformāciju atstāt mājas lapā – izmantojot programmu kalkulatoru, vai arī doties uz kādu Altum filiāli vai konsultāciju centru. Jāpiebilst, ka Altum filiāles un konsultāciju centri ir vairākos Latvijas reģionos. Kā piemēram, Aizkrauklē, Balvos, Gulbenē, Liepājā, Limbažos, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Valmierā, Ventspilī un citviet.

Altum sniegtais atbalsts biznesam – realizē savu ideju arī tu!