Rekurzeme.lv ARHĪVS

Nīcā sāk ražot zivju pirkstiņus

JĀNIS GOLDBERGS

2015. gada 20. aprīlis 07:00

2058
Nīcā sāk ražot zivju pirkstiņus

16. aprīlī Nīcas novada uzņēmums SIA “Piejūra” uzsāka zivju pirkstiņu ražošanu, izmantojot Baltijas jūrā zvejotās mencas, “Kursas Laiku” informē uzņēmuma izpilddirektore Zanda Ignāte. Plānota arī zivju burgeru ražošana. Pirmā zivju pirkstiņu partija tiks sūtīta uz starptautisku zivju izstādi Briselē.

Zivju pirkstiņu un burgeru ražošanai uzņēmumā izveidota jauna ražošanas līnija, kuras palaišanu “Kursas Laiks” novēroja 16. aprīlī. Jauno ražošanas līniju uzņēmumā uzstādīja jau šā gada sākumā. Šobrīd līnija pilnībā aprīkota un var sākt darbu. “Iepriekš līniju testējām, bet šodien tiek ražota pirmā zivju pirkstiņu partija, kas nonāks ārpus uzņēmuma. Paraugpartiju sūtīsim uz starptautisko zivju izstādi Briselē, cenšoties iegūt jaunus pircējus Eiropas Savienības valstīs,” pastāsta Z. Ignāte.
“Kursas Laikā” jau esam vēstījuši, ka uzņēmuma modernizācijā 2013. un 2014. gadā ieguldīti pieci miljoni eiro. Šobrīd uzņēmumā strādā 260 darbinieku. Nīcas novada uzņēmums SIA “Piejūra” ražo zivju konservus no Atlantijas zivju filejām, lašiem, kā arī Baltijas jūras mencām un brētliņām. Zivju konservi ir gan eļļā, gan savā sulā, gan dažādās mērcēs – tomātu, mārrutku, čili, terijaki. Šobrīd ir pabeigts darbs pie receptūras auksti kūpināta laša filejai ar dažādām garšvielām, kas marķēts ar zīmolu “Amberfish”.
“Intensīvi meklējam jaunus tirgus. Mūsu tehnologi meklē risinājumus, lai produkcija garšotu gan austrumu, gan rietumu tirgus patērētājiem. Izsūtīti paraugi uz Japānu, un esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes. Iekļūšana Japānas tirgū, iespējams, atvērtu durvis arī uz citām Austrumāzijas zemēm,” atklāj Z. Ignāte.
SIA “Piejūra” ir uz eksportu orientēts uzņēmums. Liela daļa produkcijas tika sūtīta uz Krievijas tirgu. Krievijas tirgū šobrīd vērojams pirktspējas kritums, tomēr tā ietekmi uz uzņēmuma apgrozījumu mazina laikus sāktā tirgus diversifikācija.